Hesabım
    Oscar Adayı Denis Villeneuve, Yeni Dune Filmini Yönetecek!

    Arrival ile Oscar yarışın da olan başarılı senarist ve yönetmen, uzun zamandır konuşulan yeni Dune filmi için kolları sıvayacak gibi görünüyor...

    Alejandro Jodorowsky'ye yar olmayan Dune, David Lynch'ten sonra Denis Villeneuve'ın filmografisine kaydolacak gibi görünüyor. Frank Herbert'un efsane bilimkurgu roman serisinin günümüzde yeniden beyazperdeye uyarlanması uzun süredir gündemde ama "yapım aşamasında" kalmış bir projeydi. Neyse ki yeni Dune filmi Jodorowsky'nin Dune'u ile benzer bir kaderi paylaşmayacak gibi görünüyor. 

    Arrival ile Akademi Ödülleri'nde En İyi Yönetmen kategorisinde heyecan yaşayan yönetmen ve senarist Denis Villeneuve'un bir süredir gündemde olan Dune filminin yönetmeni olarak anlaşma masasına oturduğu dün akşamın yeni haberi olarak paylaşıldı. Kaynak ise yazar Frank Hubert'in oğlu Brian Herbert'un kendi twitter paylaşımı : 

    Herbert'in bu paylaşımı pek tabii sosyal medyada ve haber sitelerinde oldukça heyecan yarattı. Konuya dair romanın film haklarını elinde bulunduran Legendary Pictures cephesinden henüz resmi basın açıklaması gelmezken, Denis Villeneuve'ün de bu müjdeli haberi internet üzerinden teyit edip, henüz bizzat paylaşmadığını da ekleyelim. 

    Bilimkurguseverler olarak yeni Dune'a dair beklemeye devam edeceğiz gibi görünüyor!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top