Hesabım
    28. AUFF Afişleri Yayınlandı!

    Ankara Uluslararası Film Festivali'nin bu seneki teması "körleşme".

    Bu yıl 20-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Ankara Uluslararası Film Festivali, senenin temasını “Körleşme” olarak belirledi.

    Festivalin ayrıca bu doğrultuda 3 ayrı afişi yayınlandı. Afiş tasarımlarına ise ünlü tasarımcı Asya Fatma Bağcı imza attı.

    Festival, “Beyaz perdede devasa bir görsel alan sunan film öte yandan nedenleri inşa etmeden, sonuca odaklanabilir de. Görsel alanın yanında filmin sunmadığı görünmeyen alan, görmeyi sınırlarken seyircinin tedirgin bakışına yol açar” tespitinden yola çıkarak belirlediği körleşme temasıyla “Seyircinin bakış açısı ile kameranın bakış açısı örtüşmediğinde ne olur? Seyirci körleşir. Bunun ötesine geçmenin çaresi nedir? Sinema bizi ne zaman körleştirir? Egemen olan körleşme aracılığı ile dilediğince erkini nasıl kurar?” sorularına yanıt arayacak.

    Festivalin başarılı afiş tasarımcısı Asya Fatma Bağcı afişlerde kullandığı üçgen, kare ve daire formlarının sinemada lokasyon, duygu, boşluk, insan faktörü, bakış açısı gibi yapıların üzerine inşa edildiğini belirtti ve afişlerin yaratım sürecini, “Tasarımda sert hatları kıran doku ve renk uygulaması, sinemada tekdüzeleşmiş dili, bakış açısını ve sınırları zorlarken festivalin temasına gönderme yapacak şekilde düzenlendi” şeklinde özetledi.

    Festivalde bu yıl,  ‘Aziz Nesin Emek Ödülü’ İzzet Günay’a, ‘Sanat Çınarı Ödülü’ Ahmet Say’a, ‘Kitle İletişim Ödülü’ Oyuncular Sendikası’na verilecek.

    28. Ankara Uluslararası Film Festivali’ne başvurmak isteyen sinemacılar, başvuru süreci başlayan yarışmaların detaylı bilgilerine www.filmfestankara.org.tr adresinden ulaşabilir, film başvurularını 24 Şubat 2017 tarihine kadar gerçekleştirebilirler. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top