Hesabım
    "Beyaz Balina" Vizyon Tarihini Aldı!

    "Beyaz Balina" filmi 24 Mart'ta sinemalarda!

    Anadolu'da geçen bir dostluk öyküsünü beyazperdeye aktaran Beyaz Balina'nın vizyon tarihi belli oldu! Doğu Türkistanlı sinemacı A. Uygur Öztürk'ün Türkiye'de çektiği ilk uzun metrajlı sinema filmi olan Beyaz Balina 24 Mart tarihinde vizyona girecek.

    Başrole iki çocuk oyuncu olan Efe Karaman ve Kaan Ürkmez'i taşıyan filmin oyuncu kadrosunda ayrıca  Erden AlkanUmut KaradağGüneş SayınBurak Çimen ve İbrahim Öner isimleri göze çarpıyor. Çekimlerinin büyük bölümü Yozgat'ta gerçekleştirilen yapımın hikayesi 80'li yıllarda geçiyor.

    Ali ve Vahap adındaki iki çocuğun hayatları Anadolu’nun ücra bir köyünde kesişir. Aslında büyük şehirde doğup büyümüş olan Ali anne ve babasının vefatından sonra dedesinin köyüne gelir. Fakat buradaki hayata uyum sağlaması kolay olmaz ve köyün yaramaz çocuğu Vahap bir anda düşmanı olur. Zamanla iki çocuk birbirlerini tanıdıkça, düşmanlıkları arkadaşlığa ve dostluğa dönüşecektir... Ali’nin okumaya başladığı ama bitiremediği ‘Moby Dick’ romanı bu iki bu köyde kafadarın tutkusuna dönüşür ama kitabı bulup okumak hiç de kolay değildir…

    Filmin görüntü yönetmenliğini K. Volkan Öncel üstleniyor. Filmin müzikleri ise Cenk Erdoğan'a ait.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • Uygur Türkü Yönetmen, Beyaz Balina Filmi ile Geliyor!
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top