Hesabım
    67. Berlin Film Festivali Devam Ediyor!

    Beyazperde.com adına festivali yerinde Gülçin Kaya takip ediyor! İşte ilk izlenimler...

    @Berlinale

    9 Şubat'ta 67. kez kapılarını açan Berlin Uluslararası Film Festivali’nde gelenek bozulmadı ve festival bu yıl da uzun bilet kuyrukları, ciddi doluluk oranına sahip seansları ve tüm şehre yayılan festival atmosferiyle açılışını yaptı. 10 Şubat’tan bu yana festivalin ana yarışma filmleri meraklı izleyicilerle dolup taşan salonlarda galalarını gerçekleştirirken Panorama ve Forum bölümlerinin filmleri de büyük talep altında gösterimlerini sürdürmeye devam ediyor.

    18 filmin büyük ödül Altın Ayı için yarıştığı festival Etienne Comar imzalı Django ile açılışını yapmıştı. Eleştirmenlerden karışık tepkiler alan Django'nun ardından gösterilen Josef Hader filmi Wilde Mouse ile Agnieszka Holland imzalı Spoor da eleştirmenleri ikiye bölen filmlerden oldu. Avusturya ve Almanya ortak yapımı Wilde Mouse hem absürt hem de gerçekçi anlara sahip mizahıyla dikkat çekerken her gösterim öncesi kapısında izdiham yaşandı. Polonya kırsalında yaşanan bir dizi cinayeti doğa, hayvan ve insan üçgeninde ele alan mizah soslu dedektiflik öyküsü Spoor ise uzun süresine rağmen, başrol oyuncusu Agnieszka Mandat'ın yüksek enerjili performansıyla dikkat çekti.

    Festivalin ilk yarısında gösterimi gerçekleşen filmler arasından kimilerince Altın Ayı’nın en büyük favorisi olarak görülen ve günlük dergide eleştirmenlerden en yüksek notu alan film olan Sebastian Lelio imzalı A Fantastic Woman, özellikle başrol oyuncusu Francisco Reyes’in performansıyla sene boyunca adından söz ettirecek filmlerden olmaya aday. Sally Potter imzalı The Party ile Alain Gomisnin dördüncü uzun metrajı Félicité de yarışmada öne çıkan yapımlar arasında.

    Festivalde yarışma dışı filmler ve özel gösterimler de yoğun izleyici katılımıyla devam ediyor. Yarışma dışı gösterilen T2 Trainspotting, özel gösterimlerden Le jeune Karl Marx ve Sundance’te parlayan bu yılın hit yapımlarından Call Me by Your Name beklendiği gibi büyük ilgiyle karşılandı. Call Me by Your Name, Zoo Palast sinemasındaki gala gösterimi sonrası dakikalarca alkışlanırken yönetmen Luca Guadagnino ile başrol oyuncuları Armie Hammer ve Timothée Chalamet alkış tufanı karşısında konuşmakta güçlük çektiler.

    400’e yakın filmi sinemaseverlerle buluşturan 67. Uluslararası Berlin Film Festivali 18 Şubat’ta gerçekleştirilecek kapanış ve ödül töreniyle son bulacak.

    @Berlinale
    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top