Hesabım
    Mamma Mia!

    ABBA'nın sesi beyazperdede çınlayacak

    Playtone?un ortakları Tom Hanks ve Gary Goetzman dünya çapında ünlü müzikal Mamma Mia?yı beyazperdeye taşıyor.

    Variety'nin haberine göre şovun prodüksiyonunu yapan Littlestar firması ve Abba?nın şarkı yazarları Benny Andersson ve Bjorn Ulvaeus ile anlaşmayı sağlayan Hanks ve Goetzman, Universal?la da filmi finanse etmesi için görüşmelere başladı.

    Abba'nın 22 hit şarkısının kullanıldığı ünlü müzikal 1999'da Londra'da sahnelenmeye başladığı günden beri tam 1.6 milyar dolar hasılat elde etti. Broadway'in gelmiş geçmiş en çok izlenen beş müzikali arasında olan Mamma Mia'nın Amerika'da bir haftadaki gişe geliri 1 milyon doların altına düşmüyor.

    Şovun uyarlandığı kitabın yazarı olan Catherine Johnson, 2007 sonunda sinemalarda olması planlanan filmin senaryosunu da yazacak.

    Ünlü müzikalde, kendi çağı için sıra dışı ve devrimci olan bir anne tarafından, babasını hiç tanımadan bir Yunan adasında büyütülen genç kızın hikayesi anlatılıyor. Evlenme arifesinde olan güzel gelin adayı, babası olma ihtimalini taşıyan üç erkeği de düğününe davet edince eğlence başlıyor. Ülkemizde sahnelenmemiş olan ünlü müzikali beyazperdede görmek için sabırsızlıkla bekleyeceğiz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top