Hesabım
    "Yaşam Kürü" Filmi İçin Sahte Haber Kampanyası!

    "Yaşam Kürü" filminin tanıtımı için sahte haber yayınlayan siteler açıldı, ortalık karıştı!

    Lady Gaga'nın Super Bowl'daki ilk yarı şovunda Müslümanlara destek verdiği ve Başkan V. Donald Trump ile Rusya'nın lideri Vladimir Putin'in İsviçre Sağlık spasında gizli bir şekilde nasıl bir araya geldiği haberleri son günlerde ortalığı karıştırmıştı. Yarım düzine web sitesinden yayınlanan haberler hızlı bir şekilde yayıldı ve bir hayli tepki çekti. Ancak ortaya çıkan son haber en şaşırtıcısı oldu; haberlerin hiçbiri gerçek değildi!

    Halka'nın ve sevilen fantastik seri Karayip Korsanları'nın Oscar ödüllü yönetmeni Gore Verbinski'nin yönetmen koltuğunu üstlendiği Yaşam Kürü filmi için hazırlanan bu kampanya ışığında yarım düzine sahte haber sitesi oluşturuldu ve Buzzfeed tarafından ifşa edilene dek sahte haberlerle ortalığı karıştırdı. Sahte haberler arasında filmi izleyen izleyicilerin panik atak geçirdiğine dair bir haber de yer alıyordu. 

    Regency Enterprises ve Fox temsilcileri, haber sitelerinde ve filmde paralel temaları öne sürmek suretiyle tanıtımı açıklamaya çalıştı. "Film, insanları daha hasta yapan "sahte" bir tedaviyle ilgili bir yapım. Bu kampanyanın bir parçası olarak, sahte bir sağlıklı yaşam sitesi olan healthandwellness.co oluşturuldu ve sahte bir haber yaratıcısı ile sahte haberler yayınlamak için ortak olduk. Filmimizin kötü adamının da dediği gibi, 'içimizde bir hastalık var ve ondan kurtulmanın tek yolu bizi neyin hasta ettiğini bulmak'" şekilde açıklama yapan ortak bildiri sosyal medyada pek çok tepki çekti.

    Sahte haberciliğin ana deposu olan healthandwellness.co sitesi tanıtım amaçlı haber hesaplarının ardından odağını değiştirdi. Pazartesi öğleden sonra site, film için daha doğrudan bir sahaya yönlendirildi ve "İlacı alın, 17 Şubat'ta sinemalarda" manşetini yayınladı. Diğer siteler de birbiri ardına kapandı ve bağlantılar sitenin resmi adresi olan acureforwellness.com'a yönlendirildi.

    Sahte haberlerin bir kısmında okurlardan #takethecure ve #cureforwellness etiketleri ile yorum yapmaları istenirken, filmin tanıtım amaçlı görselleri de sitelerde yoğun şekilde kullanıldı. Ancak sitelerin ve haberlerin sahte olduğunun anlaşılması için günler geçmesi gerekti.

    "Trump Depresyon Bozukluğu"nun Amerikan Tabipleri Birliği Tarafından bir hastalık olarak sınıflandırılması haberi ise sık sık paylaşılan sahte haberlerden biri olmayı başardı. Sacramento DispatchSalt Lake City GuardianHouston LeaderNY Morning Post, ve Indianapolis Gazette sahte haber sitelerini oluşturuyordu.

    Life filmi ile yeni James Dean'imiz olarak gönüllere taht kuran, yakında Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu ile de görebileceğimiz Dane DeHaan ve Shia LaBeouf ile yaptığı evlilikle gündeme gelen Mia Goth'un başrollerini üstlendiği yepyeni gizem filmi Yaşam Kürü ülkemizde de vizyon ertelemesi yaşadı. Bu Cuma günü vizyona girmesi planlanan filmin vizyon tarihi 10 Mart'a kaydırıldı.

    Filmin konusu; hırslı genç bir yöneticiye şirketin CEO'su alma görevi verilir. Söz konusu CEO İsviçre Alpleri'nin ıssız bir bölgesinde yer alan, huzurlu ama gizemli bir sağlıklı yaşam merkezinde kalmaktadır. Ancak genç yönetici orada geçirdiği süre zarfında merkezin spasının mucizevi tedavilerinin pek de göründüğü gibi olmadığından şüphelenmeye başlar. Merkezin korkutucu sırlarını keşfetmeye başladığında ise akıl sağlığı tehlikeye girecektir. Sırları çözmeye çalışan genç adam kendini bir anda o merkezde tedavi amacıyla yatan hastalarla aynı hastalık teşhisine sahip bir halde bulur...

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • A Cure For Wellness'tan Hem Türkçe İsim Hem Türkçe Fragman!
    • Yaşam Kürü Filminden Hareketli Poster ve Uluslararası Fragman Geldi!
    • Yaşam Kürü Filminden Yeni Klip Geldi!
    • Yaşam Kürü'nden Yeni Türkçe Poster!
    • Yaşam Kürü Filminden TV Spotu ve Klip Geldi!
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top