Hesabım
    13. Akbank Kısa Film Festivali Başlıyor!

    Akbank Kısa Film Festivali bu yıl 13. yaşını kutluyor.

    Sinema sanatı üzerinde kısa filmlerin etkin rolünün bilinciyle, Türkiye’de bu alanda bir platform oluşturma hedefiyle başlayan alanında öncü etkinliklerden biri haline gelen Akbank Kısa Film Festivali için geri sayım başladı! Bu yıl 13. yaşını kutlayacak olan festival 13 - 23 Mart tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

    52 ülkeden toplam 1.055 kısa filmin başvurduğu 13. Akbank Kısa Film Festivali, 10 gün boyunca yurt içi ve yurt dışından geniş katılımlı atölye çalışmaları, söyleşileri ve yarışmalı bölümleriyle sinemaseverlere keyifle izleyecekleri bir program sunacak. Festival, aynı zamanda bu yıl ilk kez açılan “FORUM” bölümüyle kısa filmlerin senaryo aşamasından desteklenmesi ve proje geliştirmeye yönelik eğitimler düzenlenmesini hedefliyor.

    “Festival Kısaları”, “Dünyadan Kısalar”, “Kısadan Uzuna”, “Deneyimler”, “Belgesel Sinema”, “Perspektif”, “Özel Gösterim” ve “Forum” bölümlerinden oluşan festivalde Cannes, Berlin, Venedik gibi dünyanın önde gelen film festivallerinde yarışmış birçok filmin de yer aldığı, 37 ülkeden toplam 101 film izleyiciyle buluşacak.

    Festival kapsamında ünlü yönetmenin geçtiğimiz sene hayatını kaybeden Abbas Kiarostami’nin 10 Derste Sinema belgeseli gösterilirken, ayrıca sineması üzerine bir de söyleşi gerçekleştirilecek. Kiarostami’nin yakın dostu görüntü yönetmeni Seifollah Samadian'ın da Abbas Kiarostami ile ilgili yaptığı 76 Dakika ve 15 Saniye belgeseli masterclass sırasında katılımcılarla buluşacak.

    “Deneyimler” bölümünde bu yıl, yönetmen Aslı Özge’nin bol ödüllü ilk filmi Köprüdekiler ve son filmi Ansızın gösterilecek ve deneyimlerini aktaracağı bir söyleşi gerçekleştirilecek. 

    13. Akbank Kısa Film Festivali’nin “Kısadan Uzuna” bölümünde, yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu’nun Venedik Film Festivali’nde gösterilen ilk kısa filmi Dayım ve ilk uzun metraj filmi Hiçbiryerde gösterilecek ve yönetmenle bir söyleşi gerçekleştirilecek.

    Balkan ülkelerine ayrılan “Özel Gösterim” bölümü ise bu yıl Istvan Kovacs ve Andrei Gruzsniczki'yi ağırlayacak.

    13. Akbank Kısa Film Festivali kapsamında düzenlenecek Ulusal ve Uluslararası Yarışma’da jüri tarafından en iyi film olarak seçilecek yapımlar, Festival’in ardından “Ödüllü Filmler Üniversitelerde” etkinliği kapsamında Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde gösterilecek.

    13. Akbank Kısa Film Festivalihakkında detaylı bilgi için: www.akbankkisafilmfestivali.com ve www.akbanksanat.com adresleri ziyaret edebilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top