Hesabım
    Taksim Bahçesi’nde Sinema Gösterimine Davetlisiniz!

    Beyazperde.com eleştirmenlerinden Murat Arda'nın ikinci romanı raflardaki yerini aldı!

    Beyazperde.com yazarlarından Murat Arda’nın Pelin romanından sonra yazdığı ikinci roman olan Taksim Bahçesi, geçtiğimiz haftadan itibaren raflardaki yerini aldı!

    Destek Yayınları'ndan çıkan kitapta 19. yy. sonu İstanbulu ile günümüz çağdaş zamanları arasında düşünsel, felsefi ve eğlenceli bir medcezir, farklı bir edebiyat anlayışıyla sunuluyor.

    Taksim Bahçesi, Erkin adında kafası karışık bir “rock müzik diskjokeyinin”, Beyoğlu’nun ortasında birdenbire geçirdiği “sufi” dönüşümle kendisini on dokuzuncu yüzyıl Dersaadet’inde bulmasıyla başlıyor.

    Beklenmedik hadiselerin arka fonunda, genç bir adamın şahitliğinde imparatorluktan cumhuriyete geçiş sürecindeki yıkımlar, savaşlar, esrarengiz olaylar ve “kurunun yanında yanan yaşların” adalet arayışı, okura çarpıcı bir dille aktarılıyor.

    "Bir Osmanlı kara-romanı" olarak tanımlanan Taksim Bahçesi kitabı okuyucuları“Büyülü Fener”e, edebiyat ve fantazma dolu bir serüvene davet ediyor. 

    “Bugün Taksim Bahçesi’nde bir mucize peyda olacak. Hünerli büyücü kardeşler; Lumiere biraderlerin özel gösterimi Taksim Bahçesi’nde! Bugün, dev buharlı tren, Taksim Bahçesi’nin içinden geçirilecek. Ey ahali! Sakın ola ki telaşeye kapılmayın. Bunların hepsi kara büyü, hepsi madrabazlık. Bahçeye bugün cemaat-i Müslim’in girmesi yasak çünkü elektriğin günah olduğuna dair padişahımız efendimiz Abdülcanbaz, bir ferman yayınlamıştır. Lakin, elektriğin günah olması, biz reaya kullarını ilgilendirmemektedir çünkü elektrik bir tek Müslüman ahaliye yasaktır. Bu nedenle Rum ahalisi, Ermeni cemaati ve tüm gayrimüslimlere bu temaşa serbesttir! Ey Frenk milleti! Avrupa’nın tam ortasında bir istasyonu, püfür püfür sahici dumanı tüten buharlı treni ağaçların arasında nasıl yürüteceğimizi, üstelik tüm bunları yaparken tek bir çalıya, çiçeğe, börtüye, böceğe en ufak bir zarar bile gelmeyeceğini taahhüt ediyoruz! Ünlü piyanist şantör Ohannes Makaryan’ın canlı piyano şovu, zencili fildişli çılgın çalgıcılar ve büyük madrabazlar Lumiere biraderlerin velveleli gösterimine tüm Cadde-i Kebir ahalisi ve tüm Pera halkı davetlidir!” 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top