Hesabım
    Fatih Yürür'den Bu Sefer Taze Kitap Geldi!

    Kıyametin Sineması: Post Apokaliptik Filmler kitabı satışta!

    Kıyamet ve Sonrası… Popüler sinema arenası son yıllarda yeniden post apokaliptik filmlerin istilası altında kaldı. Kıyamet sonrası temaları, yeni türlerle de evliliğe giderek tanım aralığını da fazlasıyla geliştirdi. Peki kıyamet sonrası temalarını bu kadar çekici kılan nedir? Yakın tarihteki siyasi ve sosyo – kültürel mecradaki hangi hareketlilik bu türe besin depolamaktadır?

    Beyazperde.com yazarlarından olan ve sinema-video-kısa film alanındaki yazıları, çalışmaları ile tanınan Fatih Yürür ’ün derlemiş olduğu Kıyametin Sineması: Post Apokaliptik Filmler kitabı; türün kökenlerine inerek tüm anatomisini masaya yatırma iddiası taşıyor. Cinius Yayınları tarafından raflara çıkarılan kitap; özellikle 50’li yıllardan günümüze kadar uzanan yok oluş paranoyasının çıkış noktasına ve bu paranoyanın beyazperdedeki etkilerine yer veren en geniş kapsamlı derleme olma özelliği taşıyor.

    "İster çorak topraklarda bir yudum su için mücadele eden, fetiş deri kıyafetli bir kahraman olsun, isterse üstün yeteneklerini toplumun geri kalanından saklamak zorunda kalan bir mutant… Su depolarını ateşe veren bir kadın, oğlunu yamyamların gazabından korumak için uğraşan bir baba, sevdiceğini zombilere yem etmemek için mücadele eden bir liseli genç ya da yer altına sığınıp ölümü bekleyen yaşlı bir keşiş… Hepsi gezegenin yıkıntıları arasında gezinen birer kaybedendir. O karanlık gelecekle yüzleşmek zorunda kalmamanın formülünü ise bizzat “sistemin kendisi” verir:

     “Bana sahip çık!” 

    Ekip üyemiz olarak da Beyazperde.com'dan emeklerini esirgemeyen Fatih Yürür'ü yeni kitabı için tebrik ediyor ve başarılarınınd devamını diliyoruz! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top