Hesabım
    Kong Bu Kez de ABD Box Office Zirvesine Tırmandı!

    ABD box office verileri açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta zirveyi Get Out'tan devralan mutant güzellemesi Logan zirveye hızlı veda etti. Bu haftanın lideri ise alıştığımız canavarı yeniden bizle buluşturan bol yıldızlı Kong: Kafatası Adası oldu.

    Listenin yeni galibi ikonik canavar King Kong'u yeniden bizlerle buluşturan Kong: Kafatası Adası oldu. Kadrosunda Marvel'ın kötü kalpli Asgard tanrısı Loki'si Tom Hiddleston ve Oscar ödüllü Brie Larson'ı barındıran fantastik film açılışını 61 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Film böylece 185 milyon dolarlık bütçesini üçte birini çıkartmış oldu. Listenin 2. sırasındaki film ise rolü ile ikonikleşen Hugh Jackman'ı son kez Wolverine olarak göreceğimiz Logan filmi oldu. Çizgi roman evreninin en sevilen mutantının yaşlılığa ve düşmanlarına karşı verdiği mücadeleyi gördüğümüz film, 2. haftasında liderliğe veda ederek 37,8 milyon dolar kazandı. 127 milyon dolarlık tahmini bütçesi olan filmin bütçesini kolaylıkla çıkarabileceği ön görülüyor. Listenin geçtiğimiz hafta 2. sırasını alan korku türü Get Out bu hafta 1 sıra geriledi. Korku türündeki Jordan Peele imzalı yapım 3. haftasında 21 milyon dolar gişe elde etti. 4.5 milyon dolar bütçeli film daha 3. haftasından 111 milyon dolar kazanmış durumda.

    Listenin ilk 3'ü geride kalırken, listenin 4. filmi de vizyonun dram yapımları arasından çıktı. 2. haftasında 10 milyon dolar kazanan dram türündeki The Shack 4. sırayı aldı. Film toplamda 32,2 milyon dolar kazanmış durumda. Çocukluğumuzun favori oyuncakları olan legoları beyazperdede gördüğümüz serinin yeni halkası The LEGO Batman Movie bu hafta 5. sıraya geriledi. Animasyon fantastik macera 5. haftasında 7,8 milyon dolar ile yaptı. Film böylece 80 milyon dolarlık bütçesini ikiye katlamaya oldukça yaklaşmış oldu. Listenin 6. sırasındaki yapım ise bu hafta değişmedi. Bir kadının öldüğü günü tekrar tekrar yaşayarak gizemini çözmeye çalışmasını temel alan Ben Ölmeden Önce3,1 milyon dolar ile 2. hafta kapanışını yaptı. Listenin 7. sırasındaki yapım ise yönetmen koltuğunda Theodore Melfi'nin oturduğu biyografik yapım Gizli Sayılar oldu. NASA'nın gizli kalmış kadın dehalarını öne çıkaran yapım 12. haftasında 2,7 milyon dolar kazandı. 25 milyon dolar bütçeli film şu anda 162,8 milyon dolarlık gişesini elinde tutuyor.

    Karizmatik tetikçimiz John Wick bu hafta itibariyle 3 sıra geriledi. Keanu Reeves'i bir kez daha başrolüne taşıyan aksiyon serisinin 2. devam halkası John Wick 2, 5. haftasında 2,7 milyon dolar kazandı. Listenin 9. sırasında yer alan yapım ise Oscar'ın gözbebeği müzikal oldu. Oscar yarışında 6 Oscar ödülüne layık görülen Aşıklar Şehri 14. haftasında 1,7 milyon dolar kazandı. 148,4 milyon dolar kazanan filmin bütçesi ise yalnızca 30 milyon dolar. Listenin son sırasında ise 2015 yılında hayatımıza giren Grinin Elli Tonu'nun devam halkası yer buldu. Başrolleri değişmeden devam eden serinin 2. halkası Karanlığın Elli Tonu 5. hafta kapanışını 1,6 milyon dolar ile kutladı. Aldığı negatif eleştirilere rağmen iyi bir gişe performansı sergileyen film, 55 milyon dolarlık bütçesini bu hafta itibariyle ikiye katlamayı başardı.

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top