Hesabım
    Pera Film, Rus Sinemasının Kadınlarını Perdeye Taşıyor!

    Pera Film'de Rus Sinemasında Kadınlar programı!

    Pera Film, Dünya Kadınlar Günü kapsamında Mart ayı boyunca gerçekleştirdiği programlara Rus Sinemasında Kadınlar programını da ekledi.

    Program kapsamında 20. yüzyıl ve günümüz Rus sinemasındakamera önü ve arkasında kadınların rol aldığı yapımlardan bir seçki sinemaseverlerle buluşacak.

    60’lı ve 70’li yıllarda Sovyet sinemasının ikonlarından Larisa Shepitko’nun yönetmenliğindeki Kanatlar, savaş döneminde geçen bir ihanet ve kahramanlık hikâyesini anlatan Bayır, Tatiana Samoilova’nın canlandırdığı, tüm ailesini kaybettiği hava bombardımanının getirdiği travmatik ve yıkıcı deneyimlerle sarsılan, güçlü ve sağduyulu Veronica’ya odaklanan Leylekler Uçarken, Vladimir Menshov’un filmi Aşk Gözyaşlarına İnanmıyor, yönetmenliğini Kira Muratova’nın yaptığı Akortçu, Muratova filmlerinden hatırlayacağınız oyuncu Vera Storozheva’nın, bir yönetmen olarak yeteneklerini sergilediği Evcil Hayvanlarla Seyahat, yönetmen Valeriya Gay Germanika’nın ilk filmi Ben Hariç Herkes Ölsün programda yer alan filmler olacak.

    Biletler biletix’ten (www.biletix.com) temin edilebilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top