Hesabım
    Orson Welles'in Tamamlanmamış Filmi Restore Edildi!

    Netflix usta yönetmenin "The Other Side of the Wind" filmini restore edip yayınlayacak!

    Netflix, efsanevi yönetmen Orson Welles'in 1972 yapımı tamamlanamayan filmi The Other Side of the Wind'in restore edilip yayınlanmasını finanse ediyor.

    Film, yaşlı bir film yönetmeninin son saatlerini anlatıyor. Welles'in "Film, fırlama bir yönetmeni anlatıyor. Bencil; insanları keşfeden, yaratan ve sonra onları yok eden bir yönetmeni. Yani bizi." şeklinde tanıttığı, kurgusu yapılmamış film, çekimlerinden bu yana seyircisiyle buluşacağı anı bekliyor. Neredeyse yarım yüz yıldır ortaya çıkmamasının nedeni ise, hak sahipliğiyle ilgili bir anlaşmazlıktı. Filmin üretim aşaması da maddi sorunlar ve Welles'in aynı anda beş farklı filmde çalışması dahil olmak üzere pek çok zorlukla doluydu.

    Proje orijinal filmde de çalışan Frank Marshall tarafından denetlenecek. Marshall, "İnanamıyorum, 40 yıllık denemeden sonra, nihayet Orson'un son filmini bitirmek için kurgu odasına girmemizi sağlayan Netflix'e tutkusu ve azmi için çok minnettarım" dedi.

    The Other Side of the Wind, Avrupa'daki yarı-sürgün hayatından Hollywood'a dönen ve yıllardır üzerinde çalıştığı geri dönüş filmi "The Other Side of the Wind"i tamamlamaya çalışan J.J "Jake" Hannaford adlı efsanevi yönetmenin hikayesini anlatıyor. Filmin başrollerinde John Huston, Robert Random ve Peter Bogdanovich yer alıyor.

    Yönetmen, oyuncu, senarist ve yapımcı olan sinema dehası Welles, 10 Ekim 1985'te hayata veda etmişti. 20. yüzyıla damgasını vuran Welles'in başyapıtı Yurttaş Kane hala tüm zamanların en iyi filmi olarak tanımlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top