Hesabım
    ABD Box Office Zirvesinde "Güzel ve Çirkin" Var!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta zirveyi mutant güzellemesi Logan'dan devralan alıştığımız canavarı yeniden bizle buluşturan bol yıldızlı Kong: Kafatası Adası zirveye hızlı veda etti. Listenin yeni galibi masalsı yapım Güzel ve Çirkin oldu.

    Kariyer çizgisinde Harry Potter serisinden sonra da Bling RingColoniaKorku Terapisi gibi filmlere yer veren Emma Watson ve Downton Abbey'nin Matthew Crawley'si, Müzede Bir Gece: Lahitteki Sır'ın Sir Lancelot'u Dan Stevens'ın başrollerini üstlendiği Güzel ve Çirkin bu haftanın galibi oldu. Rakiplerine açık ara fark atan masal uyarlaması yapım ilk haftasında tam 170 milyon dolar kazandı. Film böylece 160 milyon dolarlık bütçesini ilk haftadan aşmış oldu. Listenin 2. filmi geçtiğimiz haftanın galibi, ikonik canavar King Kong'u yeniden bizlerle buluşturan Kong: Kafatası Adası oldu. Kadrosunda Marvel'ın kötü kalpli Asgard tanrısı Loki'si Tom Hiddleston ve Oscar ödüllü Brie Larson'ı barındıran fantastik film 2. hafta kapanışını 28,8 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Film böylece 185 milyon dolarlık bütçesinin üçte ikisini çıkartmış oldu. Listenin 3. sırasındaki film ise rolü ile ikonikleşen Hugh Jackman'ı son kez Wolverine olarak göreceğimiz Logan filmi oldu. Çizgi roman evreninin en sevilen mutantının yaşlılığa ve düşmanlarına karşı verdiği mücadeleyi gördüğümüz film, 3. haftasında 17,5 milyon dolar kazandı. 97 milyon dolarlık tahmini bütçesi olan film şimdiden bütçesini ikiye katlamış durumda.

    Listenin ilk 3'ü geride kalırken, listenin 4. filmi de vizyonun korku yapımları arasından çıktı. Korku türündeki Jordan Peele imzalı Get Out 4. haftasında 13,2 milyon dolar gişe elde etti. 4.5 milyon dolar bütçeli film daha 3. haftasından 133 milyon dolar kazanmış durumda. 3. haftasında 6,1 milyon dolar kazanan dram türündeki The Shack 4. sırayı aldı. Film toplamda 42,6 milyon dolar kazanmış durumda. Çocukluğumuzun favori oyuncakları olan legoları beyazperdede gördüğümüz serinin yeni halkası The LEGO Batman Movie bu hafta 5. sırada yer aldı. Animasyon fantastik macera 6. haftasında 4,7 milyon dolar ile yaptı. Film böylece 80 milyon dolarlık bütçesini ikiye katlamayı başardı. Listenin 6. sırasında ise vizyonun taze yapımlardan biri yer aldı. Açlık Oyunları ile The Office'i buluşturan The Belko Experiment, bu hafta 4 milyon dolar ile açılışını yaptı. Filmin bütçesi ise yalnızca 5 milyon dolar... 

    Listenin 8. sırasındaki yapım ise yönetmen koltuğunda Theodore Melfi'nin oturduğu biyografik yapım Gizli Sayılar oldu. NASA'nın gizli kalmış kadın dehalarını öne çıkaran yapım 13. haftasında 1,5 milyon dolar kazandı. 25 milyon dolar bütçeli film şu anda 165,5 milyon dolarlık gişesini elinde tutuyor. Karizmatik tetikçimiz John Wick bu hafta itibariyle 1 sıra geriledi. Keanu Reeves'i bir kez daha başrolüne taşıyan aksiyon serisinin 2. devam halkası John Wick 2, 6. haftasında 1,2 milyon dolar kazandı. Bir kadının öldüğü günü tekrar tekrar yaşayarak gizemini çözmeye çalışmasını temel alan Ben Ölmeden Önce, 1 milyon dolar ile 3. hafta kapanışını son sırada yaptı.

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top