Hesabım
    Tayfun Talipoğlu Aramızdan Ayrıldı...

    Gazeteci, muhabir, yapımcı Talipoğlu dün gece hayatını kaybetti...

    Yılların sevilen gazetecisi ve muhabiri olan aynı zamanda belgeselcilik yönüyle de tanınan Tayfun Talipoğlu, dün gece fenalaştıktan sonra kaldırıldığı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 55 yaşında yaşama veda etti.

    Yıllarca sunduğu “Bam Teli” programı ile tanınan ve 2007’den beri UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi olan Talipoğlu'nun ölüm sebebi otopsiden sonra açıklanacak.

    1962 Kars doğumlu olan Talipoğlu, İlkokulu Malatya'da, ortaokulu Eskişehir'de, liseyi ise Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladı. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Milliyet Gazetesi'nde muhabir olarak başladığı gazetecilik yaşamına önce Star1'de, sonra ATV'de haber muhabiri olarak devam etti. 1995 yılından itibaren önce ATV'de, 1999-2008 yılları arasında NTV'de, 2008-2010 yılları arasında TRT'de, 2011-2012 yıllarında Tv8'de ve son olarak 2016 yılından itibaren Halk TV'de Bam Teli programını hazırlayıp sundu. Takvim, Yeni Yüzyıl ve Cumhuriyet gazetelerinde köşe yazarlığı da yapan Talipoğlu aynı zamanda güzel şiir yorumları ile de beğenilir. Benim Yolum, Ne Çoktular Ne Kadar Çocuktular, Eskiyen Yüzümün Yeni Gülümseyişi, Çoluk Çocuk Yazıları, Eşekle Gelen Aydınlık kitapları, Seyyah ve Bam Teli Yol Müzikleri adlı ise şiir ve türkü kasetleri de vardır.

    Talipoğlu ayrıca Analı Oğullu ve Dur Yolcu dizilerinde; Süper İncir ve Kırmızı filmlerinde; Dikkat Şahan Çıkabilir programında konuk oyuncu olarak rol almıştı. Tavşanım adlı 2010 yapımı kısa filmde ise görüntü yönetmenliğini üstlendi. Geçtiğimiz ay vizyona giren yerli animasyon filmi Fırıldak Ailesi'nde ise seslendirme yapmıştı.

    Evli ve bir çocuk babası olan Talipoğlu dün gece saat 02:30'da İzmir, Konak'taki evinde fenalaştı. Evde bulunan arkadaşının haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri Talipoğlu'na ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alınan gazeteci, maalesef tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

    Dünya Şiir Günü'nde aramızdan ayrılan, yaptığı programlarla, okuduğu türkü ve şiirlerle akıllara kazınan gazeteci Tayfun Talipoğlu'nun ailesine sabır ve tüm medya camiasına baş sağlığı dileriz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top