Hesabım
    Engelsiz Filmler Festivali 5. yılında 3 Farklı Şehirde!

    Festival Ankara,Eskişehir ve İstanbul'da sinemaseverlerle buluşacak...

    2013 yılından beri 112 filmi görme ve işitme engelli sinemaseverlerin erişimine uygun olarak sunan Ankara Engelsiz Filmler Festivali, 5. yılında İstanbul ve Eskişehir'e de uğrayacak!

    Bu seneden itibaren Engelsiz Filmler Festivali olarak yoluna devam edecek olan Festival, Türkiye ve dünya sinemasının örneklerinden oluşan film programı ile yan etkinliklerini görme, işitme engelli bireyler için erişilebilir bir formatta sunuyor. Festival, Türkiye’nin diğer şehirlerindeki bireylere de ulaşarak kültürel hayata eşit katılımın yaygınlaşmasını sağlamayı amaç ediniyor. Uzun, kısa ve belgesel kategorilerinde toplam 35 film, "Engelsiz Yarışma", "Türkiye Sineması", "Dünyadan", "Engel Tanımayan Filmler", "Uzun Lafın Kısası", "Çocuklar İçin", "Sinema Tarihinden" ve “Otizm Dostu Gösterim” tematik başlıkları altında sesli betimleme ve duyamayanlar içinse işaret dili ve ayrıntılı altyazı ile gösterilecek. 

    Festival filmlerinin erişilebilirlik uygulamaları Sesli Betimleme Derneği tarafından hazırlanıyor. Bu sene Festival'e Eskişehir’de Taşbaşı Kültür ve Sanat Merkezi, İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu SineBu, Ankara’da ise Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu ev sahipliği yapacak. Puruli Kültür Sanat tarafından düzenlenen festivale Açık Toplum Vakfı. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, British Council, Ankara Fransız Kültür Merkezi, Goethe-Institut Ankara, İrlanda Büyükelçiliği ve İsviçre Başkonsolosluğu Festival destek veriyor. Festival'in engelsiz mekanlarını Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi, Çankaya Belediyesi, Altındağ Belediyesi sağlıyor. 

    Engelsiz Filmler Festivali tüm gösterimlerini ve yan etkinliklerini ücretsiz olarak gerçekleştiriyor. Engelsiz Filmler Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye Festival’in www.engelsizfestival.com adresinden ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top