Hesabım
    "Power Rangers" ABD Gişesinde "Güzel ve Çirkin"i Yenemedi!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta zirveyi alıştığımız canavarı yeniden bizle buluşturan bol yıldızlı Kong: Kafatası Adası'ndan devralan masalsı yapım Güzel ve Çirkin bu hafta da zirvedeki yerini korumayı başardı. Listede bu hafta 3 yeni film kendine yer bulabildi. 

    Kariyer çizgisinde Harry Potter serisinden sonra da Bling RingColoniaKorku Terapisi gibi filmlere yer veren Emma Watson ve Downton Abbey'nin Matthew Crawley'si, Müzede Bir Gece: Lahitteki Sır'ın Sir Lancelot'u Dan Stevens'ın başrollerini üstlendiği Güzel ve Çirkin bu haftanın da galibi oldu. Rakiplerine fark atan masal uyarlaması yapım 2. haftasında 88,3 milyon dolar kazandı. Film böylece 160 milyon dolarlık bütçesini 2. haftasından ikiye katlamış oldu. Listenin 2. filmi 90'lı yılların efsanevi kahramanlarını bizlerle buluşturan Power Rangers oldu. Sıradan lise öğrencilerini uzaylı bilimiyle birer kahramana dönüştüren film 40,5 milyon dolar ile açılışını yaptı. Listenin 3. filmi ise ikonik canavar King Kong'u yeniden bizlerle buluşturan Kong: Kafatası Adası oldu. Kadrosunda Marvel'ın kötü kalpli Asgard tanrısı Loki'si Tom Hiddleston ve Oscar ödüllü Brie Larson'ı barındıran fantastik film 3. hafta kapanışını 14,4 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Film böylece 185 milyon dolarlık bütçesinin üçte ikisini çıkartmış oldu. 

    Listenin ilk 3'ü geride kalırken, listenin 4. filmi de vizyonun taze yapımları arasından çıktı. Bol Hollywood yıldızlı bilim kurgu Life, açılışını 12,6 milyon dolar ile yaptı. 58 milyon dolar bütçeli filmin bütçesini çıkartacağı ön görülüyor... Listenin 5. sırasındaki film ise rolü ile ikonikleşen Hugh Jackman'ı son kez Wolverine olarak göreceğimiz Logan filmi oldu. Çizgi roman evreninin en sevilen mutantının yaşlılığa ve düşmanlarına karşı verdiği mücadeleyi gördüğümüz film, 4. haftasında 10,1 milyon dolar kazandı. 97 milyon dolarlık bütçesi olan film şimdiden bütçesini 201,4 milyon dolara çıkartmış durumda. Korku türündeki Jordan Peele imzalı Get Out 5. haftasında 8,6 milyon dolar gişe elde etti. 4.5 milyon dolar bütçeli film daha 4. haftasından 147,4 milyon dolar kazanmış durumda. Listenin 7. filmi ise eğlenceli komedi CHiPs oldu. Film ilk haftasında 7,6 milyon dolar kazandı. 

    4. haftasında 3,7 milyon dolar kazanan dram türündeki The Shack 8. sırayı aldı. Film toplamda 49 milyon dolar kazanmış durumda. Çocukluğumuzun favori oyuncakları olan legoları beyazperdede gördüğümüz serinin yeni halkası The LEGO Batman Movie bu hafta 9. sırada yer aldı. Animasyon fantastik macera 7. haftasında 1,9 milyon dolar ile yaptı. Film böylece 80 milyon dolarlık bütçesini ikiye katlamayı başardı. Listenin son sırasında ise vizyonun gerilim yapımlardan biri yer aldı. Açlık Oyunları ile The Office'i buluşturan The Belko Experiment, bu hafta 1,8 milyon dolar kazandı. Filmin bütçesi ise yalnızca 5 milyon dolar... 

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top