Hesabım
    “Bataclan” ile Terörizme Hayır!

    Terörizme kısa filmle hayır diyoruz!

    1984 Sofya-Bulgaristan doğumlu yönetmen Güneş Güneş'in imzasını taşıyan “Bataclan” adlı kısa film gösterildiği yerli ve yabancı festivallerde ilgi görmeye devam ediyor. Son zamanlarda Türkiye ve dünya çapında artan terör olaylarına naif bir eleştiri getiren kısa film, Fransa, Belçika, Almanya ve Türkiye’de toplam 2 aylık bir süreçte tamamlandı.

    Bataclan katliamından yola çıkılarak teröre ve şiddete dikkat çeken Güneş Güneş’in son kısa filmi sevdiği kadını Bataclan katliamında kaybeden bir gencin gözünden Avrupa ve Türkiye’de yaşanan terör olaylarını irdeliyor. 

    Bek, kendi dünyasında gezmeyi seven, hırsları olmayan yalnız bir adamdır. Fransa gezisi esnasında Paris’te ''Abella'' isminde Fransız bir şarkıcıyla tanışır. Kısa bir gün geçirirler. Gecesinde konsere giden Abella, ''Bataclan'' konser salonunda bir grup terorist tarafından katledilir. Abella'nın ölümünden sonra Bek'in tek gezme amacı terör saldırılarında ölenlerin hikayesidir.

    Güneş filmle ilgili olarak; “Dünyada giderek artan terör olayları beni bu filmle birkaç cümle kurmaya itmişti. Rahatsızlığımı dile getirmekti amacım. Sebepsiz, masum insanların ölmesinden rahatsız oluyordum. Ve ölen masum insanların geride bıraktığı yaşarken ölen insanlardan da… İdeolojik temellere dayalı hiç bir görüş herhangi masum bir insanın nefes alma hakkını elinden alamazdı, almamalıydı... Türkiye ve Avrupa’da terror olayları yaşanırken ırkçılığın nasıl hızla tırmandığını da gördüm, toplumsal önyargılarımızı da… Bataclan ismi Fransa’daki konser salonunun ismi olsa da; filmde aslında ''yarasa topluluğu'' olarak da kullanmaya çalıştım. Yarasa topluluğu anlamına gelmekte olan Bat Clan’i kötü terör topluluğunla bağdaştırdık" diyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top