Hesabım
    "Umut Bahçesi" Sinemalarda!

    "Umut Bahçesi"nin seansları için tıklayın!

    2011 yapımı The Help ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, 2013 yapımı Zero Dark Thirty ile de En İyi Kadın Oyuncu Oscar adaylığı kazanan Amerikalı oyuncu Jessica Chastain, The Tunnel'in Robert Fournier'i Johan Heldenbergh ve Rush ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Altın Küre adaylığı kazanan Daniel Brühl'ün başrollerini paylaştığı gerçek bir hikayeden uyarlama dram yapımı Umut Bahçesi bugün itibariyle sinemalarda dönmeye başlıyor.

    Polonyalı Antonina Żabiński ve eşi Dr. Jan Żabiński sakin bir hayat sürmekte olan bir çifttir. Üstlendikleri Varşova Hayvanat Bahçesi'ni yönetmektedirler. Bahçe Jan'ın sorumluluğunda ve Antonina'nın üstlendiği bakımıyla capcanlı bir yer haline gelmiştir. Ancak 1939 yılında ülkelerini Naziler işgal eder. Savaş alanına dönen ülkede hayvanat bahçesinin raporu da artık Hitler'in görevlendirdiği yeni atanan zoolog Lutz Heck'e verilecektir. Żabiński'ler kısa sürede Nazilere karşı çalışan bir diriliş ekibiyle birlikte çalışmaya başlar. İşin ucunda artık Varşova gettosuna dönmüş olan yerde yaşayan binlerce can vardır. Antonina bu süreçte kendi canını büyük bir riske atacaktır...

    Diane Ackerman'ın aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda ise Balinanın Sırtında filmi ile tanınan Niki Caro oturuyor. Kadrosunda Iddo GoldbergShira HaasMichael McElhattonEfrat Dor ve Anna Rust'ı da bulunduran filmin görüntü yönetmenliğini ise Andrij Parekh yapıyor. 

    Hem Polonya'nın Nazi Almanyası tarafından işgali, hem gerçek bir yaşanmışlıktan uyarlanması ile Schindler’in Listesi, Piyanist gibi ödüllü dönem filmleri ile benzerlik gösteren yapım özellikle Jessica Chastain'in oyunculuğu ile yükseliyor.  

    Filmin eleştirisi için tıklayın!

    Filmin seansları için tıklayın!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top