Hesabım
    Nereye Bakıyor Bu Adamlar?

    Örümcek'in Sandman'le boy ölçüşmesine olmasın!

    Örümcek-Adam 3?ün çekimleri tüm hızıyla sürüyor.

    Sam Raimi filminin setini Cleveland'a taşıdığından beri, şehirden gelen haberler uzun zamandır böyle şenlik görülmediğini doğruluyor.

    Örümceğin üçüncü macerası için çalışan ve stüdyo tarafından ağızları sıkıca mühürlenen ekipten en ufak bir ipucu alınamasa da, film için kamera önüne geçen Cleveland'lı figüranlar setin içinde ne olup bittiğini anlatmaya can atıyor.

    Örümcekte kendine yer açabilmiş şanslı Clevelandlılardan biri de Sam Finkelman. Finkelman trafiğe kapatılmış caddelerde neler olduğunu anlatmaya çekinmemiş ve NEWSarama'ya uzun uzun konuşmuş.

    Örümcek-Adam 3'ün setinin kendi şehrine kurulacağını öğrenince epey heyecanlanmış genç adam, üstüne bir de şehirden 250 tane figüran seçileceğini duyunca ne yapacağını şaşırmış. ??Figüranlık görüşmelerinin yapılacağı sabah gittiğimde gözlerime inanamadım. 4000'den fazla insan gelmişti?? diyor Finkelman.

    Ama kendisi aradan sıyrılmayı başarmış şanslı 250'den biri. ??Aslında seçilmek için ne yapmam gerektiğini biliyordum. Şehrin en büyük caddesini, Euclid Avenue'yu trafiğe kapattılar. Binalar üzerinde bazı oynamalar yapıp New York havası yaratacaklardı. Yani o sahnelerde yer almak istiyorsanız New Yorklu gibi giyinmeliydiniz??. Finkelman'ın teorisi işe yaramış ve kendisi seçilmiş ancak yüzlerce insanın örümcek kostümleriyle gelmiş olduğunu görünce o da epey şaşırmış.

    ??Benim de içinde bulunduğum 50 kişiye araba verileceği söylendi. Sabah 6:30'da çağırdılar ve saatlerce ne yapmamız gerektiği anlatıldı. Saatte 15 mil hızla arabaları sürecek ve her ne olursa olsun önümüzdeki yoldan gözümüzü ayırmayacaktık??.

    ??Her ne olursa olsun??u sete geldiklerinde anlamakta zorluk çekmemiş yeniyetme figüran. İçinde yer aldıkları sahne Örümcek-Adam ve Sandman'in tozu dumana katacakları bir kareymiş.

    Filmin esas oyuncularının hiçbirinin Cleveland'a gelmemiş olmasına üzülmüyor değil Finkelman. Çünkü tüm bu sahneler çekilirken sadece dublörler rol almışlar.

    ??Zavallı adam. Onu bir kilimin üstüne yatırdılar ve Sandman'in kullandığı kamyon tarafından cadde boyunca sürüklendi?? diyor Örümceğin dublörü için. ??Bir sahnede de Örümcek Sandman'in kamyonuna vuruyor ve kamyonun içi bir anda kum doluyor. Bunu yapabilmeleri çok ilginçti. Arkaya kum torbaları yerleştirilmiş ve patlatılınca bir ana içerisi kum kaplanıyor, dublörler bile çok etkilendi??.

    Finkelman setteyken, Sam Raimi ve ekibinin çekimi yapılan sahneler için bilgisayar efektleri kullanacaklarını da duymuş. Özellikle de binaların gökdelenler gibi gözükmesi için.

    4 Mayıs 2007'de sinemalarda olması planlanan Örümcek-Adam 3'ün çekimleri, başrol oyuncuları olmaksızın hızla sürüyor. Çekimlerde bulunan figüranın anlattıkları bu sefer oldukça hareketli bir film için hazır olmamız gerektiğini söylüyor.

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top