Hesabım
    36. İstanbul Film Festivali Tüm Hızıyla Sürüyor!

    Ulusal Yarışma heyecanı Kaygı ile başladı!

    Bu yıl 36. yaşını kutlayan İstanbul Film Festivali tam gaz devam ediyor. Ulusal yarışma gösterimleri dün Kaygı filmi ile başladı. Ceylan Özgün Özçelik‘in ilk yönetmenlik denemesi olan, Ulusal Altın Lale Yarışması'nda yer alan Kaygı, Atlas Sineması'nda gösterildi.

    Bir tür filmi saydığı Kaygı'yı, “kâbusların ve paranoyaların gerçeğe dönüşmesi” şeklinde niteleyen Özçelik,“her yaştan, her kesimden herkes, hepimiz unutuyoruz. En büyük şey de katliamları unutuyoruz. Bu filmi iktidarı, medyayı, kentsel dönüşümü anlatmadan yapmak olmazdı. Çünkü bunlar yüzünden sürekli geçmişi kuruyor ve yeniden kurguluyoruz. Unutuyoruz” dedi.

    Bir yandan Köprüde Buluşmalar etkinlikleri de devam ediyor. Bugünün konuşmaları ise "Fonlar ve Marketlerle Tanışın" ile başlıyor. Film fonu ve ortak yapım marketi temsilcileri, temsil ettikleri platformların yanı sıra ortak yapım ve finansman aşamalarına kısaca değinecekler. Etkinlik 10.00-11.30 arasında Aynalı Geçit'te gerçekleşecek.

    Ardından "Eğitim Programları ve Festivallerle Tanışın" geliyor. 11.30- 13.00 arasında gerçekleşecek olan etkinlikte uluslararası film festivalleri ve eğitim programlarının temsilcileri, festivallerin ve programların yapısı ve başvuru koşulları hakkında bilgi verecek.

    14:30- 15:30 arasında gerçekleşecek etkinlik ise "Televizyon Ortak Yapımları" olacak. Film yapımında belli başlı finansman yöntemlerinden birisi televizyon kanalları ile ortaklıktır. Albüm filminin ortak yapımcıları ilk adımları Köprüde Buluşmalar sırasında atılan iş birliği sürecini ve deneyimlerini sinemacılarla paylaşıp soruları cevaplayacaklar.

    Aynalı Geçit'in 15:45-16:45 saatleri arası ise "İzleyici ile İlk Buluşma: Fragman" panelini ağırlayacak. Bu sohbette, film için en iyi fragmanı yapmaya başlamanın gerekli adımları konuşulacak.

    Günün son konuşması ise "MAD Solutions ve Arap Sinema Merkezi: Arap Film Endüstrisinin Geleceği" olacak. 17.30-18.30 arasında gerçekleşecek olan etkinlikte Arap film endüstrisinin iki ana direği olan MAD Solutions ve Arap Film Merkezi’ni kurucu Alaa Karkouti bu organizasyonların dağıtım, pazarlama, ortak yapım ve Arap film endüstrisini tanıtmadaki başarılarını masaya yatıracak. 

    36. İstanbul Film Festivali, dünya sinemasının en yeni örneklerinden kült yapıtlara, usta yönetmenlerin son filmlerinden yeni keşiflere ve gizli hazinelere yine 186 uzun metrajlı ve 17 kısa filminden oluşan zengin programıyla festival takipçileriyle buluşmaya devam ediyor. Festival 16 Nisan'a dek devam edecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top