Hesabım
    "100 Sinema Klişesi" Kitabı Raflardaki Yerini Aldı!

    Sinema tarihindeki klişeler "100 Sinema Klişesi" kitabında!

    Yerli yabancı birçok filmde hafızalara kazınan sinema tarihinin klişeleri, Ağaçkakan Yayınları’ndan yayımlanan “100 Sinema Klişesi”nde toplandı! Şenay Aydemir’in kaleme aldığı kitap raflarda okurlarını bekliyor.

    “Kötü kalpli sarışın” bir klişedir. Aklımıza hemen Neriman Köksal gelir. Peki ama hangi filmde? Ya da “Kırmızı kablo mu, mavi kablo mu?” Evet, bu klişeyi de onlarca filmde gördük? Hangilerindeydi? Yönetmenlerin, oyuncuların, seyircilerin ve eleştirmenlerin klişeleri neler?... İşte “100 Sinema Klişesi” bu ve bunun gibi daha bir çok renkli bilgiyi barındırıyor.

    Şenay Aydemir, klişelerle ilgili bir kitap hazırlama fikrinin “Peki, hangi filmde?” sorusuyla ortaya çıktığını söylüyor. Aydemir, klişelerden bahsederken belli başlı bütün türleri bir araya getirmeye ve mümkün olduğunca filmlerden örnekler vermeye dikkat etmiş. Böylece okurun hafızasında hiç olmazsa bir görüntü oluşsun ve “Hangi filmde?” sorusuna bir nebze yanıt verilsin istiyor. Kitapta "Evlenmeden olmaz", "Yılmaz Güney oturuşu" ve "Kadının sabah yataktan çıktıktan sonra erkeğin gömleğini giymesi" gibi pek çok klişe yer alıyor.

    Bu eğlenceli ve bilgi dolu kitaba tüm kitabevleri ve Ağaçkakan Dükkan’dan ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top