Hesabım
    "Mezeci Çırağı"ndan Etkileyici Film Müziği!

    "Mezeci Çırağı" bu Cuma vizyonda!

    Markasını dünyanın birçok noktasında tüketici ile buluşturan Minteks firmasının sahibi Özkan İrman’ın Bursa’daki Pirinç Hanı’nda elinde bir askıyla mezeci çıraklığı yaptığı çocukluk yıllarına ait gözlemlerinden izler bulunan Mezeci Çırağı filminin müziğini dinlediniz mi? Söz ve müziği Umut Sefa Yıldız'ın elinden çıkma olan "Sensizlik" parçasını seslendiren isim ise İlayda Taşdemir.

    İş hayatında uzun yıllara dayanan iş ve sektör deneyiminden sonra kendi markasını hayata geçiren Özkan İrman’ı temel alan film, havlu satışı ile başladığı iş hayatında 67 ülkeye ev tekstili markasını ihraç eder konuma yükselen, Özkan İrman’ın aynı adlı kitabındaki hikâyeden yola çıkılarak senaryolaştırıldı. 

    Yönetmenliğini Battal Karslıoğlu'nun üstlendiği Mezeci Çırağı filminde İrman'ın çocukluk yıllarını kendi oğlu Ali Tuna İrman canlandırırken babası Mezeci İsmail Hakkı’ya usta oyuncu Yusuf Atala hayat veriyor. Filmin kadrosunda ayrıca Murat ErcanlıSüleyman KabaaliPınar GordieDeniz OralNazlı Kar, Ekrem Şenel, Ersin Özkan, Ahmet ÜnalAydan ÇakırFerda ErişkinZeynep Derin Şenyiğit Ahmet Karakman gibi deneyimli isimler yer alıyor. 

    Dram türündeki film, 1970’li yıllardaki Bursa Pirinç Hanı’nda derme çatma binalarda ekmek parası derdindeki esnafın yoksulluk, çaresizlik, gariplikle örülü hikâyelerini barındırıyor. Film 14 Nisan’da tüm Türkiye’de gösterime giriyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top