Hesabım
    Berlin Film Festivali'nin Göz Bebeği "Violet"tan Fragman Geldi!

    "Violet" Berlinale'de ödüle layık görülmüştü.

    Bas Devos'un ilk yönetmenlik denemesi Violet oldukça başarılı bir festival süreci geçirmişti. Berlin Uluslararası Film Festivali'nden Generation 14plus Uluslararası Grand Prix jürisinden En İyi Film ödülünü almayı başaran dram filminden yepyeni bir fragman geldi.

    Başrolünü Cesar De Sutter'ın üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini ise Nicolas Karakatsanis yapıyor. Filmin senaryosunda ise Bailey Bass imzası var. Film, bir BMX çetesi tarafından bıçaklanan en yakın arkadaşının saldırısına sessizce şahit olan 15 yaşındaki Jesse'nin hikayesini işliyor.

    Alışveriş merkezine yapılan rutin bir gezi sırasında, 15 yaşındaki Jesse'nin en yakın arkadaşı bir çete tarafından şiddetli bir şekilde saldırıya uğrar. Genç çocuk bıçaklanır. Saldırganlar Jesse ile yüzleşmek zorunda kalmazlar hatta onun orada olduğunu bile fark etmezler. Jesse saldırganlara müdahale etmez ve sessizce geri çekilir. Bu neden olmuştur? Jesse daha fazla şey yapabilir miydi? Bir yükümlülüğü var mıydı?... Kendini sorgulamaya başlayan Jesse, yetişkinliğin eşiğinde, çocukluk ve ergenliği tamamlamanın karanlık yüzleşmelerini yaşamak zorundadır...

    Film kompozisyonlarının her birinde, karmaşık bir mozaik, travmanın kalıcılığı ve gençlik kargaşası görüyoruz. Başarılı görüntü yönetmeni Karakatsanis (Bullhead, The Brop) tarafından 8-perf 65mm ile çekilen film bir hayli umut vadediyor!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top