Hesabım
    Fransızca Filmleri Festivali “İlk Uzun Metrajım” İstanbul'da!

    Festival 20 - 23 Nisan 2017 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek...

    Fransızca sinemayı daha iyi tanıtmak amacıyla düzenlenen, yönetmenlerin ilk uzun metrajlı Fransızca filmleri festivali “İlk Uzun Metrajım” Fransız Kültür Merkezi, İstanbul Modern, Salt Galata, Wallonie-Bruxelles International, Armada Hôtel ve Paysages Humains işbirliği ile İstanbul'da!

    Festival, yapım ülkeleri dışında ve Türkiye’de yaygın dağıtım imkânı bulamayan bir sinemanın, katılımcılarla karşılaşmalar ve tartışmalar aracılığıyla tanıtılmasına ve sinemaseverlerle paylaşılmasına olanak tanımayı amaçlayan kültürel bir proje olarak öne çıkıyor.

    Festivalde liseli ve üniversiteliler, Fransızca konuşanlar ve konuşmayanlar, Sanat ve Sinema Okulları, kamusal veya özel kültürel, toplumsal kuruluşlar hazır bulunacak. Katılımcılar, Fransızca sinema dünyasının kişiliklerinin varlığıyla renklenecek atölye, panel ve stajlara katılarak, bu ilk festivalin ilk tanıkları ve ortakları olacak.

    Festival, 20 - 23 Nisan arasında Fransızca sinemanın ilk uzun metrajlı filmlerinin Fransız Kültür Merkezi, İstanbul Modern ve Salt Galata salonlarındaki Türkçe altyazılı, ücretsiz gösterimlerine, yönetmen, yapımcı ve oyuncuların katılımıyla gerçekleşecek buluşma ve tartışmalara ev sahipliği yapacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top