Hesabım
    Müfit Can Saçıntı, Mutluluk Bedava Diyor!

    Yönetmen, senarist ve yapımcı Müfit Can Saçıntı, üçüncü uzun metraj projesi Yaşamak Güzel ŞeY'i vizyon öncesi Beyazperde'ye anlattı!

    Yaşamak Güzel Şey hem yönetmenliğini hem senaristliğini hem de başrolünü üstlendiğiniz, vizyona giren üçüncü filminiz. Bu filmin henüz adından başlayarak aslında Mandıra Filozofu’nun yaşamın kendisine bağlılık felsefesini, kendi hikayesi içerisinde sürdürdüğünü söyleyebilir miyiz? 

    Müfit Can Saçıntı: Bu toprakların mizahı, Anadolu mizahı, Nasreddin Hoca’dan beri böyledir... Boş mizah değildir... “Parayı veren düdüğü çalar” diyen, “Ye kürküm ye” diyen Nasreddin Hoca sanki bugünkü sistemi eleştiren Mandıra Filozofu gibi gelmiyor mu kulağa... Oysa Mandıra Filozofu dünkü çocuk bile sayılmaz Nasreddin Hoca yanında... Ben senaryo yazarlığına efsanevi Olacak O Kadar ile başladım... Benim o anlamda ustam Levent Kırca’dır... Rahmetli ustamın da çizgisi öyle... Sorgulayan bir mizahtı... Benim çizgim de 27 yıldır böyle... O çizgide yamuk olmaz... Başka türlü mizah yapan sevdiğim arkadaşlarımız da var... Seyrediyorum çok da gülüyorum bazen... Ama “ustamın adı Hıdır, elimden gelen budur” diye bir laf vardı eskiden... Ustamın adı Kırca’dır elimden gelen bıdır... :)

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top