Hesabım
    "Hızlı ve Öfkeli 8"den Yerli Box Office Listesinde Rekor Açılış!

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 14-16 Nisan haftasonunda box office listesinde zirve değişikliği mevcut. Vizyona girdiği gibi zirveye yerleşen Şirinler: Kayıp Köy bu hafta liderliği kaybetti. Listede bu hafta 2 taze film kendine yer bulmayı başarırken, listenin zirvesine yerleşen Hızlı ve Öfkeli 8 rekor bir açılışa imza attı.

    Beyazperdenin en uzun soluklu serilerinden Hızlı ve Öfkeli'nin 8. devam halkası geçtiğimiz Perşembe itibariyle sinemalarda dönmeye başladı. Film, bir rekora imza atarak Türkiye’de ön gösterim rakamları dahil  tüm zamanların en iyi açılış yapan yabancı filmi oldu. Film, ilk dört gün içinde 806.888 kişi tarafından izlenerek, 10.230.654 TL’lik hasılata ulaştı. Tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi 3 günlük gişesi ise hala serinin bir önceki filmi Hızlı ve Öfkeli 7'nin elinde bulunuyor. Listenin 2. filmi ise geçtiğimiz haftanın galibi oldu. Şirinler'in 3. devam halkası Şirinler: Kayıp Köy 2. haftasında 107.108 seyirciye ulaştı. Eğlenceli animasyon Patron Bebek ise bu hafta bir sıra geriledi. Mini mini bir yumurcağı gizli ajan yapan animasyon 3. hafta kapanışını 51.496 seyirci ile yaptı. 

    Listenin 4. sırasında geçtiğimiz haftaya göre 1 sıra gerileyen bir film yer alıyor. Şahan Gökbakar'ın tiplemesiyle her filmiyle rekorlar kıran Recep İvedik serisinin 5. devam halkası bu haftasonu toplam 33.906 seyirci tarafından izlendi. Film, vizyondaki üst üste altıncı hafta sonuna dek yerli listenin zirvesinde yer alarak Recep İvedik 4'ten beri bunu gerçekleştirmeyi başaran tek yapım olmuştu. Listenin 5. sırasında da vizyonun yerli yapımlarından biri yer aldı. Karadeniz efsanesini geri döndüren Sümela'nın Şifresi 3: Cünyor Temel, 2. hafta kapanışını 30.187 seyirci ile yaptı. Listenin 6. sırasını ise vizyonun yerli yapımlarından biri aldı. Fahriye Evcen ve Murat Yıldırım başrollü yerli romantik dram Sonsuz Aşk 4. hafta kapanışını 27.265 seyirci ile yaptı. İki apayrı dünyaları sahip insanın yaşadığı masalsı aşkı anlatan film, toplamda 513.758 seyirciye ulaşmış oldu. Listenin 7. sırası da yerli bir yapıma emanet. Vizyondaki ilk haftasını kutlayan Yaşamak Güzel Şey haftasonunda 21.269 seyirciye ulaştı.

    Hollywood'un Kara Dul'u Scarlett Johansson'ı başrolüne yerleştiren Kabuktaki Hayalet bu hafta 4 sıra geriledi. Kült Japon mangasının beyazperde uyarlaması haftasonunda 19.967 seyirciye ulaştı. Listenin 9. filmi de yerli yapımlar arasından çıktı. 2. haftasını kutlayan Bordo Bereliler Suriye, haftasonunda 15.071 seyirciye ulaştı. Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ'ın unutulmaz "Haybeden Gerçeküstü Aşk" oyunlarından beyazperdeye uyarlanan Tatlım Tatlım ise 5. hafta kapanışını son sırada 13.820 seyirci ile yaptı. 

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top