Hesabım
    Ödüllere Doymayan Üçleme Şimdi Türkiye Okuruyla Buluşuyor!

    Üçlemenin ilk filmi Yok Oluş (Annihilation) Eylül 2017’de gösterime girecek!

    Jeff Vandermeer’in yazdığı ve New York Times’ın çok satanlar listesine giren Southern Reach Üçlemesi Yok Oluş, Yetki ve Kabulleniş Alfa Yayınları’ndan çıktı!

    Warner Bros tarafından filme çekilecek olan üçlemenin ilk filmi Yok Oluş (Annihilation) Eylül 2017’de gösterime girecek. Yönetmenliğini, geçtiğimiz yıllarda çektiği Ex Machina ile büyük beğeni toplayan Alex Garland’ın yapacağı filmin başrollerinde Natalie Portman, Oscar Isaac, Jennifer Jason Leigh gibi ünlü isimler yer alacak.

    “Southern Reach Üçlemesi’ne bayıldım. Ürkütücü ve büyüleyici” yorumunda bulunan Stephen King’i, Karen Joy Fowler’ın “elden düşmeyecek, rahatsızlık verici bir eser-tıpkı eski macera hikâyeleri gibi, tek farkı daha tuhaf, daha güzel yazılmış olması ve hiç eskimemesi” yorumu izliyor.

    X Bölgesi’nin dünyayla bağlarının kopmasının üzerinden onlarca yıl geçmişti. Doğa, insan uygarlığına ait son izleri de silmişti. İlk keşif ekibi orasının cenneti andıran bir tabiata sahip olduğunu raporlamıştı; ikinci keşif toplu intiharla sonuçlanmıştı; üçüncü ise ekip üyelerinin birbirlerine doğrulttukları silahlardan çıkan kurşun yağmuruyla. On birinci keşif ekibinin üyeleri geriye eski hallerinden arta kalan gölgeler halinde dönmüş ve birkaç hafta içinde hepsi kanserden ölmüştü. Jeff VanderMeer’in Southern Reach Üçlemesi’nin ilk kitabı olan Yok Oluş’ta, on ikinci keşif ekibine katılıyoruz. Grup dört kadından oluşuyordu: bir antropolog, bir haritacı, lider psikolog ve anlatıcımız olan biyolog. Görevleri, arazinin haritasını çıkartmak, çevrelerini ve birbirlerini gözlemlemek ve bu gözlemlerini kaydetmek, ve en önemlisi X Bölgesinin onları etkilemesinden kaçınmaktı. Beklenmeyeni bekleyerek oraya ulaştılar ve X Bölgesi bekleneni verdi...

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top