Hesabım
    28. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde 5. Gün!

    28. Ankara Uluslararası Film Festivali tüm hızıyla sürüyor...

    28. Ankara Uluslararası Film Festivali, 10 gün sürecek serüvenine devam ediyor!

    Toplamda 142 gösterimin yapılacağı festivalde, 57 uzun, 21 belgesel, 64 kısa filmi seyirci ile buluşturacak.

    Bu yıl festival mekanları; Kızılay Büyülü Fener, Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut. 

    İzleyiciler biletlerini Kızılay Büyülü Fener gişelerinden ve www.biletinial.com adresinden temin edebilirler.

    Ayrıca Paraf Kart sahiplerine ve Halkbank çalışanlarına bir bilet alana bir bilet bedava.

    TED “Askıda Bilet” uygulaması ile belirlenen seanslarda 1000 seyirciye ücretsiz sinema keyfi yaşatıyor. 

    Festivalde bugün: 

    11.30 SEANSLARI

    *Rüzgarda Salınan Nilüfer / Swaying Waterlily Yön. Seren Yüce - Büyülü Fener Salon 1

    İstanbul’un zengin semtlerinden birinde oturan orta yaşlı bir çift olan Korhan ve Handan’ın hikayesine odaklanıyor film. Korhan bir süre sonra bu uğraşların bir yere varmadığını görünce desteğini keser, en iyi destekçisini kaybeden Handan bu boşluğu doldurmak için arkadaşı Şermin’e özenerek bu defa yazar olmaya karar verir.

    Cellat / The Executioner Yön. Luis García Berlanga - Büyülü Fener Salon 2

    Bir cellâdın kızına âşık olan bir mezarcının hikâyesini anlatan film aslında idam cezasına karşı bir eleştiri olarak çekilmiştir. José Luis Rodríguez’in eğitimini tamamlayıp Almanya’ya dönmeye çalışınca bürokratik engellerle karşılaşır ve kayınpederinin işini devralmak zorunda kalıp cellât olur.

    14.00 SEANSLARI

    *Gênco Yön. Ali Kemal Çınar - Büyülü Fener Salon 1

    Daha beş yaşındayken başka dünyadan gelen biri tarafından kendisine süper güçler verilen Ali Kemal, bir kostüm giyerek kendini Genco diye tanıtır ve güçlerini insanlara yardım için kullanır. Fakat bu sınırlı güçler bir süre sonra Ali Kemal’i gülünç duruma düşürüp depresyona girmesine sebep olur.

    Uzak Sesler, Durgun Yaşamlar / Distant Voices, Still Lives  Yön. Terence Davies- Büyülü Fener Salon 2

    40’lar ve 50’lerdeki sıradan bir aileyi anlatan film zaman dilimlerini birbirinden ayırarak hikâyeyi iki farklı kısımda işliyor. İlk kısım olan Uzak Sesler; Eileen, Maisie ve Tony kardeşlerin anneleriyle beraber babalarının yaslarını tutmalarını, ikinci kısmı olan Durgun Yaşamlar’da ilk yıldan sonraki dönemi anlatıyor kardeşlerin hepsi evli ama artık mutlu değildirler.

    16.30 SEANSLARI

    Django / Django – Sürgün Melodiler Yön. Etienne Comar - Büyülü Fener Salon 1

    Etienne Comar’ın ilk yönetmenlik denemesi olan film ünlü müzisyen Django Reinhardt’ın 1943 yılında Naziler tarafından Berlin’e bir konser için çağırılması macerasını konu alıyor.

    Bloom of Yesterday / Dünden Kalan Çiçekler Yön. Chris Kraus - Büyülü Fener Salon 2

    Nazi soykırımının gelecek nesiller üzerindeki farklı etkilerini araştırmayı amaçlayan bir romantik komedi olarak dikkat çeken film.

    19.00 SEANSLARI

    Kırık Kalpler Bankası / The Bank Of Broken Hearts Yön. Onur Ünlü - Büyülü Fener Salon 1

    Shakespeare’in Romeo ve Jülyet piyesi üzerine kurulan film, olmayacak bir hayalin peşine düşen üç kahramanın, hüzünlü sonlarına doğru Şekspirvari bir eda ile koşmalarının trajik hikâyesini anlatıyor. İstanbul’un en merkezi semtlerinden Galata’da bir amatör futbol takımında top oynayan 20’li yaşların sonundaki Osman ve Enis’in amacı takım arkadaşlarıyla semtteki bankalardan birini soymak ve son maçı kazanarak ligden düşmemektir

    Kamerainsan / Cameraperson Yön. Kirsten Johnson - Büyülü Fener Salon 2

    Film, yıllarca belgesel alanında görüntü yönetmenliği yapmış Kirsten Johnson’ın 25 yıldır biriktirdiği görüntüleri bir araya getirmesinden oluşuyor. Johnson filmde, bu görüntüleri oluşturanlar ve konularının ilişkisi ya da tarafsızlık ve kameranın müdahalesi gibi konulara parmak basmayı amaçlamıştır.

    21.30 SEANSLARI

    Salt and Fire / Tuz ve Ateş Yön. Werner Herzog – Büyülü Fener Salon 1

    Güney Amerika’daki ekolojik bir felaketi konu alan Tuz ve Ateş, çevre felaketini araştırmak için gönderilmiş olan Birleşmiş Milletler ekibinin kaçırılmasıyla seyirciyi kendine bağlıyor. Yönetmeni Werner Herzog’un “sinemanın kurallarına uymayan bir gündüz düşü” diye yorumladığı filmin başrollerini Michael Shannon ve Gael Garcia Bernal paylaşıyor.

    Truman Yön. Cesc Gay - Büyülü Fener Salon 2

    Kemoterapi kanserini durdurduğu için son günlerini hastanelere gitmek zorunda kalmadan geçirecek olan Julián’ı ziyarete giden Tomás,  Julián ve köpeği Truman ile birlikte çok duygusal dört gün yaşayacaktır.

    *Gösterim sonrası yönetmen ve/veya oyuncular ile söyleşi mevcuttur.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top