Hesabım
    "Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı"nın Vizyon Tarihi Belli Oldu!

    Film, 12 Mayıs'ta sinemalarda!

    36. İstanbul Film Festivali’nde Seyfi Teoman İlk Film Ödülü için yarışan filmlerden biri olan "Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı" vizyon tarihini aldı. Film, 12 Mayıs 2017 Cuma günü vizyon yolculuğuna başlıyor.

    Türkiye, Romanya ve Portekiz ortak yapımı olan filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Burak Serbest üstleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise başrollerde Edip Tepeli ve Doğa Nalbantoğlu olmak üzere Açelya Devrim Yılhan, Kıvanç Deniz Yavuz, Suna Selen, Mehmet Esen ve Sema Şimşek yer alıyor.

    16 yaşında okuduğu bir romandan etkilenerek yazdığı hikayeyi yıllar geçtikçe tekrar tekrar kurgulayan ve filmleştiren Türkiye sinemasının genç temsilcilerinden Burak Serbest filmi hakkında şöyle konuştu; “ Bu hikaye bana yaşamın ne kadar değerli ama bir o kadar da bilinmezlerle dolu bir şey olduğunu hatırlatıyor. Yaşam tek bir doğrultuda ilerleyen düz ve basit bir şey değildir. Kayra bütün ailesini kaybeden, geride seveceği ve tarafından sevileceği kimse kalmadığını düşünen bir çocuk. Buna rağmen her ne kadar birkaç kere intihar etmeyi denese de hayatta kalmaya çalıştığı belli. Kayra’yla birlikte hayatın her şeye rağmen kolayca vazgeçilebilecek bir şey olmadığını keşfedeceksiniz. Bu film, bence neden yaşamalıyız sorusuna, sevmek ve sevilmek için cevabını veriyor ve bu cevabı da yirmi yaşındaki bir çocuğun tuhaf karavan yolculuğunda bulmak beni çok heyecanlandırıyor.”

    20 yaşındaki Kayra annesini, babasını ve kız kardeşini trafik kazasında kaybeder. Geride sadece Datça’daki babaannesi kalırancak onun da akli dengesi yerinde değildir. İntiharı bile düşünür fakat sonra Ezgi gelir aklına. Ezgi antrenörü, platonik aşkıdır. Ezgi’ye duygularını açar, karşılık alamaz. İntihar yeniden ve daha ciddi düşünmeye başlar. Babaannesini görüp intihar etmeye karar verir. En yakın arkadaşı Sertaç’la bir karavan kiralayıp yollara düşer...

    Film 12 Mayıs'ta vizyonda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top