Hesabım
    7. Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buluyor!

    Okan Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sinema-TV Bölümü 7. Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması ödülleri sahiplerini buluyor!

    Temel amaçları; Türkiye’de kısa filmin gelişmesine katkı sağlamak, kısa film üreticileri için bir iletişim ve buluşma alanı yaratmak ve üniversite öğrencileri arasında sinemayla ilgilenenleri teşvik etmek olan yarışma, 250 film arasından değerlendirilerek sonuca doğru gidiyor. Üniversitelerin açık öğretim, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora/sanatta yeterlik programlarında okumakta olan öğrencilerin kurmaca ve belgesel türünde gerçekleştirdikleri kısa filmlerle katıldıkları 7. Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması töreni tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bir kez daha Pera Müzesi işbirliğiyle gerçekleşecek.

           

    2 Mayıs 2017 tarihinde saat 18:00’de sinema sektörünün önde gelen yönetmen, oyuncu, sinema yazarı ve akademisyenlerinin katılımıyla gerçekleşecek. Okan Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sinema-TV Bölümü 7. Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması’nın kurmaca ve belgesel kategorilerinde dağıttığı ve artık gelenekselleşmiş olan En İyi Film ve Jüri Özel Ödülleri’nin yanı sıra bu yıl ilk kez bir özel ödül daha verilecek. Ressam Hüsamettin Koçan’ın kurucusu olduğu; Avrupa Müze Ödülü sahibi Baksı Müzesi adına takdim edilecek olan Baksı Müzesi Özel Ödülü, sinema sanatına yenilikçi bir bakış açısı getirmeyi başaran belgesel ya da kurmaca türünde çekilmiş filmlerden birinin olacak.

    Kurmaca filmler; oyuncu Nazan Kesal, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, sanat yönetmeni M. Ziya Ülkenciler, sinema yazarı Kaya Özkaracalar ve yönetmen Mustafa Kara tarafından değerlendirilirken, belgesel filmler de akademisyen ve belgeselci Yrd. Doç Dr. Bahar Kılıç Adilçe, belgesel yönetmenleri Cem Kaya, Hasan Basri Özdemir, Ender Yeşildağ ve akademisyen Yrd. Doç. Dr. Sühendan Kumcu tarafından değerlendirildiler.

    2 Mayıs 2017 tarihinde saat 18:00’de başlayacak olan Okan Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sinema-TV Bölümü 7. Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması ödül töreninin sunuculuğunu yapımcı ve sunucu İzzet Öz üstlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top