Hesabım
    Firar Hikayesi "H-Block" Filmine Yıldız Kadro!

    Jamie Dornan, Cillian Murphy, Pierce Brosnan...

    Sol AyağımBabam İçin ve Kardeşler filmleriyle akıllara kazınan İrlandalı yönetmen Jim Sheridan yeni projesinde geçtiğimiz yılın savaş gerilim filmi Anthropoid'in kadrosunu yeniden birleştiriyor ve araya bir de James Bond katıyor. Gerçek bir hikayeden beyazperdeye uyarlanan hapisten firar hikayesi H-Block'un kadrosunda Grinin Elli Tonu'nun karizmatik Christian Grey'i Jamie Dornan, Christopher Nolan'ın favori oyuncularından Cillian Murphy ve 007 James Bond olarak gönüllere taht kurmuş olan Pierce Brosnan yer alıyor.

    Film, 1983'te yaşanan Maze Hapishanesi firarını konu alacak. Yaşanan firar sonucu 38 IRA mahkumu yüksek güvenlikli hapishaneden kaçmış ve yalnızca 19 tanesi tekrar yakalanabilmişti. Tutuklular firar sırasında yirmi gardiyandan fazlasını vurmuş ya da bıçaklamıştı. Yaralanan gardiyanlardan biri ise hayatını kaybetmişti. Firar terör örgütü için büyük bir propaganda kaynağı haline gelmişti.

    Murphy firarı planlayan ve gardiyanların saygısını kazanmış bir mahkum olarak karşımıza çıkacakken, Dornan ise baş gardiyanın zayıf noktasını keşfeden bir mahkum olarak beyazperdede görünecek. Brosnan ise hapishanenin müdürü olacak. 

    Filmin taslak senaryosunu Tony Devlin ve Gavin McCloskey üstlenirken, yönetmen ve Nic Sheff de senaryonun düzeltmelerini üstleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top