Hesabım
    Ankara Uluslararası Film Festivali Başkanı İnci Demirkol Sorularımızı Yanıtladı!

    Festivale dair merak edilenler!

    30 Nisan Pazar günü akşamı Özge Uzun ve Ünsal Ünlü sunuculuğunda Şinasi Sahnesi’nde gerçekleştirilen kapanış töreni bir yılı daha geride bırakan 28. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin Festival Başkanı İnci Demirkol beyazperde.com'un sorularını yanıtladı.

    Festivallerin uzun soluklu olması için emek harcanması gerektiğini belirten Demirkol, festivale katılımın da yüksek olduğunu belirtti.

    İşte röportajımız;

    Festival’in bu yıl katılımı nasıl?

    Festivalin bu sene katılımı geçen seneye oranla çok fazla. Bu çok sevindirici. Farklı 3 mekana yayılmamız ve seçkilerin çeşitli olmasının etkili olduğunu düşünüyoruz. Bu yıl dünya sinemamızda 7 farklı bölüm var mesela. Ayrıca belgeseller ve kısalar da özenerek seçildi. Ulusal uzun yarışmamız da oldukça iddialı.

    - Son dönemde yerli festivallerimiz çeşitli zorluklar yaşıyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?

    Teknolojiye. İnternetten filmlere ulaşımın kolay olması, insanların evinden çıkmadan istediğini seyretme imkanı festivallerin hızını azaltıyor. Biz her zaman sinemada izlenen filmin, festival havasının ve o ortamda bulunmanın değerini vurguluyoruz.

    Bu yıl iptal edilen festivaller arasında Ankara direnerek bir örnek teşkil etti. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

    Sürdürülebilir festival yapmak zorlu bir iş. Bu yıl 28.si gerçekleşen bir etkinliğin bu günlere gelmesinde çok emek var. Hayırı cevap olarak kabul etmemek ve daha çok çalışmak gerekiyor. Vazgeçmek yerine “nasıl yapabiliriz” sorusunu sormanın büyük önem taşıdığına inanıyorum. Festivallerin ömrü onlara inandığınız kadardır.

    Yeni başlayan festivaller Ankara gibi uzun soluklu olabilmek adına neler yapabilir? 

    Uzun soluklu festivallere katılım gösterip ne yapmak istediklerine net karar vermeliler. Sonrasında onları uzun bir yol bekliyor. İyi takım arkadaşları, bol araştırma çokça sinema sevgisi ile birlikte güzel festivaller yapılabilir. 

    Su BAHADIR

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top