Hesabım
    Suç ve Ceza Filmleri ‘Adalet’i Sorgulamaya Geliyor!

    Festival 3-9 Kasım tarihleri arasında!

    İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali bu yıl da bir hayli iddialı. Tema olarak bu yıl yine "adalet"i seçen festival 3-9 Kasım 2017 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

    Beyoğlu Atlas ve Nişantaşı City’s sinemalarında seyirciyle buluşacak olan festival kapsamında bu yıl uzun ve kısa film yarışmaları, gösterimlerin yanı sıra düzenlenecek paneller, atölye çalışmaları yer alacak. Festivalin akademik kısmında ise ‘Hukuk Devletinin Terör ve Darbelere Karşı Korunması’ konusunda akademik sunumlar gerçekleştirilecek.

    ‘Herkes için Adalet’ başlığıyla yola çıkan Suç ve Ceza Filmleri Festivali diğer tematik festivallerden farklı olarak akademik programla yola çıktı. Festivalin akademik kanadı her sene belirlenen alt temayla ilgili panellerle desteklenirken film tarafında ise dünyadan ve ülkemizden adalet temasına uyan filmler yarışmaya, seyirciyle buluşmaya ve tartışılmaya devam ediyor. 

    Yedinci yılına gelen festivalin amatör ruhu için Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer; ‘bize her yıl gönülden yardımcı olan yurtdışında yüzden fazla akademisyenimiz, elliye yakın sanatçımız, yurtiçinden devamlı artan dostlarımız, sivil toplum kuruluşları… Kısacası yolu adaletle kesişen, herkes için adalet aramaya hevesli ve adalet kumbaramızda biriken kocaman bir gönüllü grubumuz var’ diyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top