Hesabım
    7. Malatya Film Festivali Yeniliklerle Geliyor

    Festival bu yıl bir çok alanda sürprizlerle dolu.

    Malatya Uluslararası Film Festivali bu yıl, yenilenmiş yüzü ve yenilikleri ile 7. kez düzenlenecek. Festival ekibi bugün ilk kez, yenilikleri tanıtmak üzere basınla buluştu. Bu yeni süreçte festivale dahil olan yenilikleri Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Festival Direktörü Suat Koçer anlattı.

    Yeni bir ekiple yola çıkan Malatya Film Festivali, bu yıl etkinliklerini üç aya yayarak daha geniş bir festival takvimi ile sinema severlerle buluşacak. Eylül ayında, Türk sinemasında yerel değerlerin sinemamıza yansımaları konulu bir sempozyumla etkinliklerine başlayacak olan festival, Ekim ayında biri Ertem Eğilmez Aile Filmleri Desteği, biri de TRT ortaklığı ile bir destek programı olmak üzere, iki farklı yapım desteği ile genç sinemacılara da yeni kapılar açacak.

    Malatya Film Festivali bu yıl Onur Ödülleri'ni Halil Ergün, Belkıs Özener ve Mesut Uçakan'a takdim edecek. Onur Ödülü sahiplerinden yönetmen Mesut Uçakan'ın şimdiye kadar yayınlanmamış filmlerinden oluşan bir seçkinin de yer alacağı festivalin Jüri Başkanlığı görevini Hülya Koçyiğit üstlenecek.

    Şu sıralar tedavisi sebebiyle Amerika'da olan Koçyiğit, gönderdiği mesajda “Bu sene yedincisi gerçekleşecek olan ve ulusal jüri başkanlığını üstlendiğim Malatya Uluslararası Film Festivali’nin 

    bugün düzenlenen basın toplantısına sağlık sorunlarım nedeniyle katılamayacağımı bildirir, bütün ekibe başarılar dilerim.Sanatsever ve sinemasever herkesi sevgiyle selamlıyorum” dedi.

    Festivalin yeniliklerinden biri de "Belki Köye Bir Film Gelir" bölümü, filmleri festivale katılma fırsatı bulamayan yerel halka götürerek, onları da festivale dahil etmeyi amaçlıyor.

    Festival takvimi ve yerli yabancı diğer isimlerin katılımıyla şekillenecek olan programı Ekim ayında açıklanacak olan festivale başvurular ise 1 Haziran'da başlayacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top