Hesabım
    Fatih Akın Filmine Cannes'ın Tepkisi Ne Oldu?

    In The Fade, eşini ve çocuğunu bir terör saldırısında kaybeden bir annenin adalet arayışı konu alıyor.

    Fatih Akın’ın yeni filmi In The Fade Cannes’da ilk kez izleyici karşısına çıktı ve basın gösterimi sonrası büyük beğeni topladı. In The Fade, eşini ve çocuğunu bir terör saldırısında kaybeden bir annenin adalet arayışı konu alıyor.

    Filmin basın toplantısında, kariyerinde ilk kez ana dilinde bir filmde rol alan başrol Diane Kruger rolü kabul etmesinin en önemli sebebinin filmin terörizmi konu alması olduğunu belirtti ve ekledi: “Maalesef korkunun egemen olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Ölü sayılarını sürekli duyuyoruz ama geride kalan insanlara dair hiçbir şey bilmiyoruz. Canlandırdığım karakter filmde çok fazla hisle yüzleşmek zorunda kalıyor. Birisi böyle bir durumda yaşamaya nasıl devam edebilir? Projede ilgimi çeken buydu.”  Kruger, gençlik yıllarında izlediği Fatih Akın filmlerinin kendisinde iz bıraktığını ve Akın’ın her daim ona ilham veren bir sinemacı olduğunu belirtti.

    Senarist ve yönetmen Fatih Akın, temelde Avrupa’daki yabancı düşmanlığını ele alan filmini Almanya’da 2000 ve 2007 yılları arasında işlenen ırkçı saldırıları temel alarak yazdığını açıkladı ve yaratım sürecini şu sözlerle aktardı: “Asıl skandal, 10 sene boyunca Alman polisinin ve basınının Türkleri ve Kürtleri zan altında bırakması, bunları mafyanın işlediği cinayetler olarak görmesiydi. Bu beni çok sinirlendirdi ve bu senaryoyu yazmaya yöneltti. Oturup yazmaya başladığımızda farklı katmanlar ortaya çıkmaya başladı. Anne olmak ve acıyla mücadele etmek beni ilgilendiren konulardı. Bence bu anne olmakla ve yas tutmakla ilgili bir film.”

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top