Hesabım
    Türk Yönetmene Meksika’dan Büyük Ödül!

    Çağdaş Çağrı ilk uzun metrajlı filmi "Geçmiş"in festival yolculuğu devam ediyor.

    Çağdaş Çağrı'nın ilk uzun metrajlı filmi Geçmiş bu yıl 12.’si düzenlenen Uluslararası Mexico Film Festivali’nden büyük ödülle döndü. En İyi Film ödülüne layık görülen film, yakın bir zaman içerisinde’de ARFF Uluslararası Paris Film Festivali’nde En iyi Yönetmen Ödülünü almıştı. 

    Türkiye prömiyeri 23. Uluslararası Adana Film Festivali’nde gerçekleştiren Geçmiş'in başrollerini usta aktör Bülent Emin Yarar, Gözde Kansu, Volga Sorgu, Yeliz Akkaya ve Lila Gürmen paylaşıyor. Filmin müziklerinde ise müzisyen Cem Yılmaz’ın imzası var. Görüntü yönetmenliğini Ali Utku'nun yaptığı dram filminin senaryosunda da yönetmenin imzası var.

    Yusuf, ellili yaşlarında, dünya çapında tanınan idealist bir fotoğrafçıdır. Meslek hayatının ilk senelerinde Mardin-Nusaybin'de çektiği bir kadının fotoğrafı, hayatı boyunca karşısına çıkmaktadır ve hayatında olup bitenlere, hayatına giren tüm kadınlara rağmen bu kadının bakışlarının masumiyeti asla değişmemiştir. Yusuf, bu fotoğraftaki kadını tüm masumiyeti ile aramaya koyulacaktır.

    Filmin önümüzdeki aylarda sinemaseverler ile buluşması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top