Hesabım
    7. Malatya Uluslararası Film Festivali Başvuruları Açıldı!

    7. Malatya Uluslararası Film Festivali 9-16 Kasım 2017 tarihleri arasında!

    Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Malatya Valiliği’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek 7. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin yönetmelikleri ve başvuru formları, festivalin resmi internet sitesi “malatyafilmfest.org.tr”da yayınlandı.

    Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’na kurmaca, belgesel ve canlandırma türünde filmler başvurabilecek. 15 Eylül Cuma günü saat 17.00’a kadar festivalin resmi internet sitesinden başvuruların kabul edileceği bu kategoride ‘En iyi Film’e, Altın Kayısı Ödülü ile birlikte 100 Bin Türk Lirası para ödülü verilecek.

    Yenilik ve sürprizleriyle 7. kez sinemaseverleri bir araya getirecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali yarışma bölümünün bu yılki ana kategorileri “Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması”, “Uluslararası Uzun Metrajlı Film Yarışması”, “Ulusal Kısa Metrajlı Film Yarışması” ve “Uluslararası Kısa Metrajlı Film Yarışması” olarak belirlendi. Bu yıl ilki gerçekleştirilecek “Malatya Film Yapım Desteği” kapsamında ise iki uzun metrajlı filme yapım desteği sağlanacak. 

    Bu yıldan itibaren Uluslararası Kısa Metrajlı Film Yarışması kategorisinin eklendiği 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin dikkat çekecek yeniliklerinden biri diğeri ise Kısa Metrajlı Film Yarışması’nda tek film yerine üç filme ödül verilecek olması. 15 Eylül Cuma günü saat 17.00’a kadar festivalin resmi internet sitesinden başvuruların kabul edileceği bu kategoride ‘En İyi Kısa Film’e Altın Kayısı Ödülü ile 5 bin TL para ödülü verilecek. Yarışmada ikinci film 3 bin, üçüncü film ise 2 bin TL ile ödüllendirilecek. 

    Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin önemli yeniliklerinden Malatya Film Yapım Desteği kapsamında, Ertem Eğilmez Aile Filmleri Desteği veTRT Bağımsız Film Desteği olmak üzere, iki ayrı kategoriden seçilecek birer uzun metrajlı film projesine yapım desteği verilecek. Malatya Film Yapım Desteği’nin yönetmelikleri, başvuru tarihleri ve başvuru formları önümüzdeki günlerde, festivalin resmi internet sitesi olan malatyafilmfest.org.tr adresinde yayınlanacak.

    Türkiye ve Dünya sinemasının seçkin örneklerinin 7. kez buluşacağı Malatya Uluslararası Film Festivali, 9- 16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top