Hesabım
    ABD Box Office Zirvesinde Amazonların Egemenliği!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta zirveye oturan Karayip Korsanları Salazar'ın İntikamı geldiği hızla zirveden indi ve yerini başka bir maceraya macerasına bıraktı. Listede bu hafta 2 yeni film kendine yer bulabildi. 

    Listenin bu haftaki galibi Amazon savaşçı Diana Prince oldu. İkonik kadın süper kahraman Wonder Woman'ın kökenine inen film 100,5 milyon dolar ile açılışını yaptı. Yapım böylece beklentileri katlamakla kalmadı, kadın yönetmenlerin elinden çıkma filmler arasında gelmiş geçmiş en iyi açılış rekorunu da kırdı. Kadınların gücünden dem vuran macerayı eğlenceli animasyon Kaptan Düşükdon: Destansı İlk Film takip etti. 2 çocuğun okul müdürlerini yanlışlıkla süper kahramana çevirmesini konu alan animasyon yapım ilk haftasında 23,5 milyon dolar kazandı.Listenin 3. filmi ise bu hafta itibariyle zirvede veda eden, Karayip Korsanları serisinin 5. devam halkası Karayip Korsanları Salazar'ın İntikamı oldu. Sevdiğimiz korsan Jack Sparrow'la birlikte yepyeni karakterleri de seyircilerin karşısına çıkaran film bu hafta 1,6 milyon dolar kazandı.

    Listenin 4. sırasındaki yapım eğlenceli bilim kurgu Galaksinin Koruyucuları 2 oldu. Başarılı bir açılış gerçekleştiren film 4. haftasında da bu başarıyı sürdürerek 9,7 milyon dolar kazandı. 200 milyon dolar bütçeli yapım şimdiden 355,4 milyon dolarlık gişe elde etti. Listenin 5. filmi ise 90'ların sevilen televizyon dizisinden beyazperdeye uyarlanan Sahil Güvenlik oldu. Başrollerine Hollywood'un The Rock'ı Dwayne Johnson ve Zac Efron'u oturtan film, 2. hafta kapanışını 8,5 milyon dolar ile yaptı. Filmin bütçesi ise 69 milyon dolar... Listenin 6. sırasında karanlık bir çizgide ilerleyen uzay macerası Yaratık: Covenant yer buldu. Sevilen bilim kurgu serisinin son devam halkası 3. hafta kapanışını 4 milyon dolar ile yaptı. Şu ana kadar 67,2 milyon dolar kazanan filmin bütçesi ise 97 milyon dolar. Listenin 7. sırasındaki yapım ise vizyonun aşk filmleri arasından çıktı. Gençlik romantizmini gizemle harmanlayan Everything, Everything 3. hafta kapanışını 3,3 milyon dolar ile yaptı.

    Komedinin başarılı kadın yüzlerinden Amy Shumer ile Goldie Hawn'ı başrollerine yerleştiren anne-kız komedisi Cennette Sorun Var 4. hafta kapanışını 8. sırada, 1,3 milyon dolar ile yaptı. Listenin 9. filmi de vizyonun gençlik yapımlarından biri oldu. Gençlik romanı serisinden uyarlama film serisinin yeni halkası Saftirik Greg'in Günlüğü: Bende Bu Şans Varken! 3. hafta kapanışını 1,2 milyon dolar ile yaptı. Charlie Hunnam'ı başrolüne yerleştiren Guy Ritchie filmi Kral Arthur Kılıç Efsanesi 4. hafta kapanışını son sırada 1,1 milyon dolar ile yaptı. 

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top