Hesabım
    Han Solo Spin-off Filmi Yönetmenlerini Kaybetti!

    Yeni yönetmen arayışı başlıyor...

    Yüce Sezar!Blue Jasmine ve Lanetli Kan gibi filmlerde gördüğümüz Alden Ehrenreich'ın genç Han Solo'yu canlandıracağı, merakla beklenen Star Wars spin-off projesi Han Solo filmi yönetmenlerini kaybetti.

     Lego Filmi ile gönüllere taht kuran Phil Lord ve Chris Miller ikilisinin filmin yönetmenliğinden ayrıldıkları açıklandı. Açıklama Lucasfilm başkanı Kathleen Kennedy'den geldi. Kennedy; "Lord ve Miller mükemmel bir ekibi bir araya getirmiş olan, çok yetenekli iki genç yönetmen. Ancak bu film için farklı vizyonlara sahip olduğumuz belli oldu. İkiliyle yollarımız ayrıldı" diye belirtti. Yönetmenler de "Maalesef, vizyonumuz ve süreçlerimiz bu projede ortaklarımızla uyumlu değil" dediler. Bir anda ortaya çıkan bu ayrılığa dair kulislerde konuşulan bir dedikodu bile olmaması dikkatleri çekti. 

    Han Solo için A Beautiful Mind'in Oscar Ödüllü yönetmeni Ron Howard düşünülen isimler arasında yer alsa da kendisi şu anda opera efsanesi Luciano Pavarotti'nin biyografisini ve Hillbilly Elegy'nin beyazperde uyarlamasını yapmak için anlaşmış durumda.

    Düşünülen isimler arasında Lawrence Kasdan ve Joe Johnston da yer alıyor. The Empire Strikes Back, Return of The Jedi ve The Force Awakens filmlerinin yazarlarından biri olan Kasdan'ın sette Lord ve Miller ile çatıştığı konusunda da haberler var. Bunun sebeplerinden biri Kasdan'ın senaryoya sadık kalma isteğine karşılık Miller ve Lord'un doğaçlamadan yana olması olabilir. THR haberine göre bu haberi veren kaynak aynı zamanda "İnsanların Han Solo'nun espirili bir kişiliği olmadığını kavraması gerek. O, sarkastik ve bencil." yorumunda bulundu.

    Bu noktada Lucasfilm'le uzun süredir çalışması, Star Wars'un senaristliğini yapmış olması ve karakterle yıllar içiinde oluşan yakınlığı nedeni ile seçilecek yeni yönetmenin Kasdan olması en mantıklısı gibi görünüyor. Daha da önemlisi hali hazırda Han Solo senaristi olarak filmi yönetmek için açıkta olması.

    Joe Johnston da düşünülen isimler arasında ancak Kasdan'ın aksine Johnston'un Star Wars dünyası ile yakın dönem bağı yok. Orijinal üçleme döneminde Hollywood kariyerine başlayan Johnston; Boba Fett, AT-AT gibi tasarımlardan sorumluydu. Ancak  zamandan bu güne Star Wars ile başka bir bağı olmadı. Ancak Johnston da yönettiği filmler ile kendini kanıtlamış durumda. Lucasfim ve Disney'in kimi seçtiği ise henüz bilinmiyor.

    True DetectiveAçlık OyunlarıNow You See MeZombieland gibi yapımlardan tanıdığımız başarılı aktör Woody Harrelson, beklenen filmde Han Solo'nun akıl hocasını canlandıracak. Donald Glover Lando Calrissian'a, Joonas Suotamo ise Chewbacca'ya hayat verirken, Game Of Thrones’un Khaalesi’si Emilia Clarke da filmin kadrosunda yer alıyor.

    Merakla beklenen yeni Star Wars projesi ülkemizde 25 Mayıs 2018'de vizyona girecek!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top