Hesabım
    "Daha" Dünya Prömiyerini Karlovy Vary'de Yaptı!

    Çek'ten yoğun ilgi!

    Yeraltı edebiyatının başarılı yazarı Hakan Günday'ın aynı isimli romanı beyazperdeye uyarlanan Daha filmi ana yarışma bölümünde büyük ödül Kristal Küre için yarıştığı, Avrupa’nın en eski ve önemli festivallerinden Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Yönetmen Onur Saylak, yazar Hakan Günday ve filmin oyuncularının da katıldığı prömiyere festival izleyicileri ve uluslararası basın yoğun ilgi gösterdi.

    Festivalin en görkemli salonlarından Thermal Hotel’deki Grand Hall'de gerçekleştirilen gösterimin ardından izleyiciler Onur Saylak ve film ekibini dakikalarca alkışladı.

    Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali direktörü Karen Och, bu yıl 52’ncisi gerçekleşen festivalin ana amacını ve ‘Daha’yı seçme nedenleri hakkında; “Modern sinemanın en güncel ve seçkin örneklerini sunmak ve hikâye anlatımındaki yenilik, Türk aktör Onur Saylak’tan komplike bir ilk yönetmenlik denemesi olan ‘Daha’ gibi filmleri seçmemizde faktördü. Mültecileri Ortadoğu’dan Ege Denizi’ne geçiren babasına yardım eden 14 yaşındaki bir çocuğun psikolojik çalışması olan film, kesinlikle bizim zamanlarımız hakkında" dedi.

    Ünlü oyuncu Onur Saylak'ı ilk kez yönetmen koltuğuna oturtan dram türü Daha kaçak göçmenler üzerinden büyük bir insanlık dramını anlatıyor. Filmde Saylak'a eşi Tuba BüyüküstünAhmet Mümtaz TaylanPervin BağdatHayat Van EckUğur AslanTurgut Tunçalp ve Tankut Yıldız gibi oyuncular eşlik ediyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top