Hesabım
    Stan Lee'nın Eşi Joan Lee Hayata Veda Etti

    Joan Lee vefat etti!

    Marvel'ın yaratıcısı Stan Lee'nin eşi Joan Lee 93 yaşında hayata gözlerini yumdu. 69 yıllık mutlu evlilik, Joan Lee'nin perşembe akşamı vefat etmesiyle son buldu. THR'ye göre geçtiğimiz hafta felç geçiren Joan Lee, o günden beri hastanede yatıyordu. 

    Lee ailesi adına basın açıklamasında bulunan Marvel Cinematic Universe starı Chadwick Boseman Lee ve ailesine baş sağlığı diledi, üzüntüsünü "Joan Lee bu sabah sessiz sedasız bir şekilde bize veda etti. Vefatı sırasında ailesi ve sevdikleri yanındaydı. Bu zor zamanda aile yaslarını tutabilmek için sizlerden zaman ve özellerine saygı rica ediyor." şeklinde dile getirdi.

    İngiliz model Joan Lee, Stan Lee ile 5 Aralık 1947'de evlenmişti. Çift birbirlerine olan sevgi ve bağlılıkları ile tanınıyordu. 69 yıllık birlikteliklerinden Joan Celia ve Jan adlı iki çocukları olmuş ve Jan'i doğumundan yalnızca 3 gün sonra kaybetmişlerdi.

    Lee daha önce uzun soluklu evliliği hakkında THR'ye konuşmuş "Gençliğimde bir kadının nasıl olması gerektiğini düşündüğüm şekilde bir kadın çizmiştim. Mükemmel kadın. Ordudan çıktığımda kuzenim bir şapka modeli tanıdığını söyledi. Laden Şapkaları. "Stan" dedi. "Betty adında bir kız var. Çok güzel bir kız. Ondan hoşlanabileceğini ddüşünüyorum. Ve onun da senden. Neden oraya gidip onu öğlen yemeğine davet etmiyorsun?" Ve ben de gittim. Betty kapıyı cevap vermedi ama Joan kapıyı açtı. Ona baktım ve işte, hayatım boyunca çizdiğim mükemmel kadın oradaydı. Ve sonra İngiliz aksanı ile konuştu. Ben İngiliz aksanına deli olurum. "Yardımcı olabilir miyim?" dedi. Ona baktım ve "Seni seviyorum." gibi delice bir şey söyledim. Tam olarak hatırlamıyorum. Ama sonunda onunla yemeğe çıktım ve Betty ile hiç tanışmadım. Sanırım Joan'a o yemekte teklif etmiştim." demişti.

    Bu romantik ilişkinin başlangıcı Lee'nin ikonik çizgi roman karakterlerine de ilham verdi. Lee yazmayı bırakmaya karar verdiğinde Joan onu son bir çizgi roman yazmaya ikna etti ve söylenenlere göre Fantastik Dörtlü bu şekilde ortaya çıktı.

    Joan hiçbir zaman eşi kadar çok filmde rol almasa da 1990'larda pek çok Marvel animasyonunun seslendirmesinde yer aldı ve son olarak X-Men Apocalypse'de ufak bir rolle karşımıza çıktı. Joan da aynı zamanda bir yazardı. 1987'de The Pleasure Palace adlı kitabı yayımlanmıştı ve evinde yayınlanmamış ancak bitmiş romanları olduğu biliniyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top