Hesabım
    ABD Box Office'te Zirve Maymunların!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan Örümcek-Adam: Eve Dönüş zirveye hızlı veda etti. Listenin bu haftaki galibi listenin taze filmlerinden biri olan Maymunlar Cehennemi: Savaş oldu.

    Listenin bu haftaki galibi distopik evrene bir bakış sunan Maymunlar Cehennemi serisinin yeni devam halkası. Zeki maymun Sezar ile insanların lideri Colonel'in yaşayan tüm canlıların kaderi için giriştikleri mücadele ilk haftasında başarılı bir açılışla 56,5 milyon dolar kazanmayı başardı. Listenin 2. filmi Marvel çizgi roman kahramanları arasında hayranların gönlüne taht kuran Örümcek Adam'ın yeni nesil uyarlaması Örümcek-Adam: Eve Dönüş oldu. İngiliz oyuncu Tom Holland'ın başarıyla beyaz perdeye yansıttığı kahramanın yeni uyarlaması 2. haftasında 45,2 milyon dolar gişe elde etti. 175 milyon dolar bütçeli filmin bu yılın en büyük hitlerinden biri olması bekleniyor. Listenin 3 numarası ise sevilen animasyon serisi Çılgın Hırsız'ın 3. devam halkası oldu. Başarılı animasyon serisinin evli ve 3 kız babası Gru'sunu yeni ortaya çıkan ikiz kardeşiyle bir araya getiren 3. devam halkası 3. hafta kapanışını 18,9 milyon dolar ile yaptı. 80 milyon dolar bütçeli animasyon şimdiden 187,9 milyon dolar kazanmış durumda.

    Listenin ilk üçü geride kalırken, listenin 4. sırasında ise vizyonun aksiyon yapımlarından biri yer aldı. Kadrosunda başarılı isimleri toplayan aksiyon filmi Tam Gaz 3. hafta kapanışını 8,7 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Listenin tam ortasında ise The Big Sick yer aldı. Film, 4. haftasında 7,6 milyon dolar elde etti. Listenin ikinci yarısını açan ise Amazon savaşçı Diana Prince oldu. İkonik kadın süper kahraman Wonder Woman'ın kökenine inen film 6,8 milyon dolar ile 7. hafta kapanışını yaptı. Kadın yönetmenlerin elinden çıkma filmler arasında gelmiş geçmiş en iyi açılış rekorunu kıran ve DC Genişletilmiş Evren'in en yüksek ABD domestik gişesini elde eden film, 380,6 milyon dolar kazanmış durumda. Listenin 7. filmi ise vizyonun tazeleri arasından çıktı. Mütevazı korku filmi Wish Upon ilk hafta açılışını 5,5 milyon dolar ile yaparak bütçesinin yarısını çıkartmış oldu.

    Listenin 8. filmi ise sevilen animasyon serisi Arabalar'ın 3. devam halkası oldu. Eğlenceli animasyon yapım 5. haftasında 3,1 milyon dolar kazandı. Listenin 9. filmi ise sevilen fantastik bilim kurgu serisi Transformers'ın 5. devam halkasıydı. Vizyondaki 4. haftasını kutlayan Transformers 5: Son Şövalye 2,7 milyon dolar kazanmayı başardı. 217 milyon dolar bütçeli yapım henüz yalnızca 124,8 milyon dolar kazanabilmiş durumda. Listenin son sırasını da bir komedi aldı. Will Ferrell'ı başrolüne yerleştiren aile komedisi The House 3. hafta kapanışını 1,7 milyon dolar ile yaptı. 

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top