Hesabım
    54. Antalya Film Festivali Yeni Yüzünü Gösterdi

    Bir çok yeniliğin yanı sıra, festivalin ulusal yarışma bölümü kaldırıldı.

    Bu yıl 54. defa düzenlenecek olan Antalya Uluslararası Film Festivali komitesi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de katılımıyla, bugün basınla buluşarak festivalin yeniliklerini tanıttı. 21-27 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin bu yılki en önemli değişikliklerinden biri; Ulusal Yarışma Bölümü'nün kaldırılarak yerli filmlerin de uluslararası filmlerle aynı kategoride yarışacak olması.

    Bu yıl festivalin Artistik Direktörlük görevini  Avrupa’da pek çok festivalin yönetiminde yer alan film yapımcısı Mike Downey, danışmanlığını ise kültür-sanat girişimcisi ve Saraybosna Film Festivali direktörü Mirsad Purivatra üstleniyor. 

    Festivalin uluslararası alanda bir marka haline dönüşme yolunda ilerleyen Antalya Film Forum’un direktörlüğünü ise, üç yıldır olduğu gibi, uluslararası film projelerine imza atan Altın Palmiye ödüllü yapımcı Zeynep Atakan üstleniyor. 

    Festivalde bu yıl; Uluslararası Yarışma, gala gösterimleri, çocuk bölümü, retrospektfiler ve gastronomi bölümü yer alacak.

    Uluslararası yarışmada, dünya sinemasından prömiyerini Türkiye'de yapacak olan filmler yer alacak. Gala gösterimleri yine Türkiye'den ve dünyadan filmlerin yönetmen ve oyuncularının katılımıyla gerçekleşecek. Yeni bir izleyici kitlesi oluşturma amacıyla düzenlenecek olan çocuk bölümü ise, çocuklara özel film gösterimlerinin yanı sıra, atölyeler ve sürpriz konuklarla renklenecek. Retrospektifler bölümünde Türkiye'den ve dünyadan sinemaya damga vurmuş iki önemli ismin filmlerine yer verilerek bu konuda bir panel düzenlenecek. Son olarak gastronomi bölümü, yemekler üzerine seçilecek dört filmin ardından, dört ünlü şefin bu filmlerden ilham alarak hazırladıkları tadım menüsü katılımcılara sunulacak.

    Sektörden isimleri ve Antalya halkını beyazperdenin büyüsünde buluşturacak olan etkinlik bu yıl 21-27 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top