Hesabım
    JRR Tolkien'ın Hayatı Beyaz Perdeye Uyarlanıyor!

    Ünlü yazarın hayatını anlatacak bir filmin daha yapım aşamasında olduğu açıklandı.

    Beyazperdenin kült serilerinin arasına ismini altın harflerle yazdıran Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit'in yaratıcısı, Orta Dünya'nın ve maceralarının beyni JRR Tolkien bir kez daha beyazperdeyle buluşuyor. Ancak bu kez yeni bir Orta Dünya macerası ile değil, kendi hayat hikayesiyle...

    Deadline'ın haberine göre İngiliz yazar, şair, filolog ve profesör unvanlı akademisyen JRR Tolkien'ın karakterinin şekillendiği döneme odaklanacak olan filmin ismi "Tolkien" olarak belirlendi. Senaryosunu David Gleeson ve Stephen Beresford'un yazacağı film Tolkien'ın arkadaşlığı ve sevgiyi öğrendiği okul yıllarına ve gençliğine odaklanacak. Gelen son haberlere göre biyografik filmin yönetmen koltuğunda ise Finli yönetmen Dome Karukoski oturacak.

    Ancak Tolkien'ın hayatını temel alan tek proje bu değil. Deadline'ın bir diğer haberine göre "Middle Earth" yani Orta Dünya olarak adlandırılan ve yönetmen koltuğunda James Strong'un oturacağı bir diğer biyografik proje daha mevcut. Filmin senaryosu ise altı yıllık süreçte gerçekleştirilen röportajlar ve arşiv görüntülerinden yola çıkılarak Angus Fletcher tarafından yazılacak. Filmin yapımcıları ise Bob Shaye ve Michael Lynne olacak. İkili, o zaman riskli olan Yüzüklerin Efendisi projesi için Peter Jackson'a yeşil ışık yakmış olan ikiliydi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top