Hesabım
    X-Men 3'ün Sonundaki Gizli Sahne!

    Beyazperde.com uyardı sinema salonları atladı!

    X-Men 3 vesilesiyle film izleme alışkanlıklarımızı tekrar gözden geçirmenin zamanı gelmiş olabilir. Geçtiğimiz cuma vizyona giren filmin son jeneriğin ardından, filmin öyküsü açısından büyük öneme sahip bir sahnenin daha geliyor olduğu bilgisi üzerine, bir çok sinemasever bu görüntüleri kaçırmamak amacıyla jeneriğin akmasını sabırla ama boşuna bekledi.

    Beyazperde.com'da yayınlanan X-Men 3'ün Öncesi ve Sonrası isimli yazımızda okurlarımızı bilgilendirmemize rağmen sitemize gelen çok sayıdaki okuyucu mesajı, kimi sinemalarda jeneriğin sonuna kadar akması beklenmeden yarıda kesildiğini gösteriyor. Hem son anda gelen sürpriz bilgiyi edinemeyip hevesleri kursaklarında kalan seyirciler adına, hem de genel olarak film izleme alışkanlıklarımızla ilgili olarak sinema severleri uyarma ihtiyacı gördük.

    Yıllardır kimi filmlerin jenerikleri boyunca veya hemen ardından ekstra sahnelerin perdeye yansıdığına şahit oluyoruz. Bunun öncelikli amacı, seyircilere son jenerik boyunca yerlerinden kalkmama alışkanlığını aşılamak olarak görülebilir. Ancak, seyirciler bu bilinci gösterseler bile, çoğu durumda sinema salonlarının aynı derecede sorumlu davranmadıklarını üzülerek takip ediyoruz. Bu noktada, saygıda kusur edilen sadece o filme emek vermiş olan kişiler değil, aynı zamanda izleyicilerdir.

    Bu haberi hazırlamadan önce görüşünü aldığımız, X-Men 3'ün Türkiye'deki dağıtımcısı Özen Film'in Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nizam Eren de "filmleri ilk kareden son kareye kadar sahiplenmemiz gerektiğine" dikkat çekti. Biz de buradan seyircileri daha bilinçli sinemaseverler olmaya ve gerekli olduğu durumlarda sinema salonlarını da uyarılarıyla yönlendirmeye davet ediyoruz. Dileğimiz, X-Men 3 film izleme alışkanlıklarımız açısından bir milada vesile olsun.

    Ali Ercivan

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top