Hesabım
    "İçerdekiler" Filminin Çekimleri Bitti!

    Melih Cevdet Anday imzalı "İçerdekiler" oyunu beyaz perdeye uyarlanıyor.

    Türk edebiyatının usta yazar ve şairlerinden Melih Cevdet Anday’ın 1965 yılında kaleme aldığı 2 perdeden oluşan ‘İçerdekiler' oyunu beyaz perdeye uyarlanıyor. Yönetmenliğini ve senaristliğini ilk filmi Gitmek (2008) ile New York Tribeca Film Festivali'nde "En iyi yönetmen ödülü" alan, dünya prömiyerini Berlin Film Festivali'nde yapan son filmi Sesime Gel (2014) ile Mar Del Plata Film Festivali'nde "En iyi Film" ödülü olmak üzere 3 ödüle layık görülen Hüseyin Karabey’in üstlendiği uyarlamanın çekimleri tamamlandı.

    Başrollerini Caner Cindoruk, Settar Tanrıöğen ve Gizem Soysaldı’nın paylaştığı yapımın çekimleri Beykoz Kundura Fabrikası’nda büyük bir titizlikle hazırlanan mekanlarda gerçekleşti. Hazırlıkları 7 yılda tamamlanan filmin ön hazırlıkları ise 7 haftada tamamlandı.

    Filmde Cindoruk darbe döneminde mevcut iktidarın söylemine karşı bir bildiri dağıttığı gerekçesiyle gözaltına alınan bir öğretmeni canlandırırken, Tanrıöğen sorgularıyla ünlü Siyasi Şube Komiserini, Soysaldı ise bir anda hiç beklemediği bir durumla karşılaşan Baldız karakterini canlandırıyor.

    Türk tiyatrosu literatüründe "köşe taşlarından biri" olarak değerlendirilen ve "düşünce suçu" kavramını irdeleyen oyun darbe döneminde mevcut iktidarın söylemine karşı bir bildiri dağıttığı gerekçesiyle gözaltına alınan bir öğretmenin fiziksel ve psikolojik mücadelesini konu alıyor. Tutuklama kararı olmaksızın siyasi şube başkomiseri tarafından 185 gün boyunca baskı altında sorgulanan öğretmen eşiyle görüşme imkanına ulaştığında ise baldızıyla karşı karşıya geliyor. Psikolojik olarak gerilimi ve dramı artan oyun izleyiciye kimin hangi durumda haklı ya da haksız olabileceğini sorgulatıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top