Hesabım
    BIFED 2017 Finalistleri Açıklandı!

    Bozcaada bir kez daha yönetmenlerin, film severlerin ve çevrecilerin buluşma noktası olacak.

    Daimi konusunun “Çevre” olan BIFED Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali'ne bu yıl rekor bir katılım gerçekleşti. 11 – 15 Ekim tarihleri arasında BIFED’e ev sahipliği yapan Bozcaada, yönetmenlerin, film severlerin ve çevrecilerin buluşma noktası olacak. 

    Bu yıl 4. Kez düzenlenecek olan festivale aralarında Japonya, İrlanda, Çin, Tayvan, Kenya, Avusturya, Hırvatistan, Hindistan, Avustralya ve Şili’nin de olduğu 70 ülkeden 330 belgesel katıldı. 21 film ise finale kaldı. 

    İkisi Ana Yarışmada, ikisi Gaia Öğrenci Ödülleri’nde olmak üzere Türkiye’den toplam dört finalist var. “Lüfer” ile Mert Gökalp ve “Yüzleşme” ile Nejla Demirci Fethi Kayaalp Büyük Ödülü için yarışırken; “Aşk Bitti” ile Mert Kaya ve “Başka” ile Nesime Karateke Gaia Öğrenci Ödülü için yarışacak.

    Yine bu yıl da seçilen filmlerin yarısı üçüncü dünyadan. Yönetmenlerin yarıya yakını ise kadın. Birinci dünyadan seçilen filmlerde de "kendi ülkesinin sorunlarıyla ilgilenen" yönetmenlere öncelik verilmeye çalışıldı. 

    Festival Yönetmeni Petra Holzer festivalin dördüncü yılıyla ilgili; "Bu yıl filmleri "Büyük Tarımın Sonu", "Deniz Bitti", "Çöp Gezegen", "Enerji Hırsı", "Alternatif Bir Yaşam Arayışı" başlıklarıyla sunmak istedik. Genel olarak olan biten şu: İnsanoğlu ağlamayan, karşıdakini ısırmayan, kendini savunamayan her şeyi hızla yok ediyor. En başta deniz canlıları, vahşi doğa, ağaçlar, göller, nehirler… Ya içini boşaltıyoruz, ya öldürüyoruz ya kirletiyoruz, ya da yiyoruz her şeyi. Ama küçük bir ayrıntı var: Görünen o ki insan olmakta direnen, umudu canlı tutan, mücadeleden vaz geçmeyen kahramanlar var. Yunanistan'ın küçük balıkçıları, Kenya ve Etiyopya'daki küçük çiftçiler, ABD'deki atıkları tamir edenler, Paraguay'daki çöpten dünyanın en güzel müziğini üretenler, Hindistan'da çamurdan ev yapanlar. Evet, bu küçük bir ayrıntı ama ayrıntılar önemlidir, hele küçükse daha da önemlidir. Festivalimize, küçük adamıza bekliyoruz" diye konuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top