Hesabım
    UNIQ Açıkhava Sinema Festivali'nde Yavuz Çetin Anması!

    Türk rock müziğinin altın çocuğu "Blue" belgeseli ile anılıyor.

    Başka Sinema işbirliği ile tüm yaz sürecek olan UNIQ Açıkhava Sinema Festivali'nden Yavuz Çetin’in 16'ıncı ölüm yıldönümüne özel bir gösterim programı geliyor. Türk rock müziğinin altın çocuğu ölüm yıldönümünde "Blue" belgeseli ile anılıyor.

    Türkiye'nin ilk açıkhava sinema festivali olacak olan etkinlik kapsamında belgesel 13 Ağustos’ta, UNIQ İstanbul’da düzenlenecek olan ‘YavuzFest’in hemen ardından 15 Ağustos Salı akşamı seyircilerle buluşacak. 21:00'de başlayacak olan etkinliğin bilet fiyatı ise 25 TL.

    Genç yaşta intihar eden Yavuz Çetin’in, Blue Blues Band’in ve Kerim Çaplı’nın hikayesini anlatan belgeselin yönetmen koltuğundaki isim ise Mehmet Sertan Ünver. Filmde Blue Blues Band’in diğer üyeleri Batu Mutlugil ve Sunay Özgür'ün yanı sıra Deniz Arcak, Aylin Aslım, Teoman, Kerim Çaplı'nın oğlu Ahmet Çaplı, Gür Akad, Tanju Eksek, Volkan Başaran, Melis Danişmend, Batur Yurtsever, Moğollar grubundan Taner Öngür gibi isimler de yer alıyor. 

    Blue Blues Band, 1991 yılında Yavuz Çetin ve Batu Mutlugil tarafından kurulan, basta Sunay Özgür ve davulda Kerim Çaplı’nın katılımı ile ideal kadrosuna kavuşan, 10 yıl boyunca birçok yerde sahne alan, hiçbir kayıt yayınlamamasına ve büyük çoğunlukla ‘cover’ parçalar çalmasına rağmen üstün yetenekleri ve sahne performanslarıyla efsane statüsüne ulaşan bir rock grubu olarak hatırlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top