Hesabım
    Amerikalı Aktör ve Oyun Yazarı Sam Shepard Hayatını Kaybetti!

    Pulitzer ödüllü aktör ve oyun yazarı Kentucky'deki evinde hayatını kaybetti.

    Amerikalı aktör, yönetmen ve oyun yazarı Sam Shepard 73 yaşında hayatını kaybetti. Ailesi tarafından yapılan açıklamaya göre ölümüne Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına bağlı komplikasyonlar sebep olmuştur.

    Shepard Akademi Ödülleri’nde Philip Kaufman’ın Tom Wolfe’un The Right Stuff isimli romanından uyarladığı, yedi cesur astronotun ve heyecan tutkunu bir test pilotunun yaşamını, ve yaşadıkları renkli dönemi anlatan filmde Chuck Yeager rolü ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu adaylığı kazanmıştı. Kırk dört oyun, roman, kısa öykü ve denemeler yazan oyuncu, “Buried Child” ile 1979’da drama dalında Pulitzer ödülünü kazanmıştı.

    Sam Shepard senaryosunu yazdığı “Zabriskie Point”, “Paris, Texas” ve “Fool for Love” gibi filmlerin yanı sıra “Far North” ve “Silent Tongue” filmlerinde kamera arkasına geçti. Shepard ayrıca sanat dersleri, seminerler ve çeşitli etkinliklerde bu alanda öğretmen olarak yer almış ve kendini adamış biridir.

    Sam Shepard Kardeşim İçinAile SırlarıTemmuz SoğuğuKlondikeBloodlineMidnight Special, ve In Dubious Battle gibi filmlerde yer aldı. Shepard son olarak da Netflix’in aile draması olan Bloodline serisinde yer aldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top