Hesabım
    Antalya Film Forum'dan Sinemaya Daha Fazla Destek!

    Antalya Film Forum'da Türk yapımlarına verilen destek arttırılacak.

    Ortak yapım olanaklarını arttırmayı ve sinema sektörünün gelişimini desteklemeyi hedefleyen Antalya Film Forum, bu yıl 4. kez 54. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında gerçekleştiriliyor. “Forum”da 200’e yakın alanında uzman, ulusal ve uluslararası sinema profesyoneli ağırlanacak ve Türk yapımlarına verilen desteğin artırılacağı açıklandı.

    Forum, bu yıl daha da güçlenecek ve Türk yapımlara verdiği desteği arttıracak. Aynı zamanda Türkiye ve Dünya Sinema Endüstrisi’nin bir arada olduğu bir iletişim platfomu olma özelliği taşıyan Antalya Film Forum pek çok film projesinin desteklemesini sağlayacak. 

    Antalya Film Forum, yine kurmaca, belgesel ve work in progress (yapım aşamasında) kategorilerindeki projelerin katılma fırsatı bulacağı “pitching platformları”na ek olarak; bu yıl, iki yeni platforma ev sahipliği yapacak. “Yapımcısını Arayan Projeler Platformu”nda, senaryo geliştirme sunumlarıyla yapımcılarla buluşması sağlanacak ve daha önceki yıllarda verilen “Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu” bu yıl Antalya Film Forum çatısı altında verilmeye devam edecek. Çekimlerinin tamamı veya bir kısmı Antalya’da yapılacak olan projelerin sunumları yapılacak. 

    “Kurmaca Pitching ve Belgesel Pitching Platformları” na, Türkiye’den süresi en az 60 dakika olan, geliştirme aşamasındaki uzun metraj film projeleri katılacak. “Work in Progress Platformu”na, Türkiye’den, çekimlerinin en az yarısını tamamlamış veya post-prodüksiyon aşamasındaki süresi en az 60 dakika olan uzun metraj film projeleri katılabilecek. "Kurmaca, Belgesel ve Work in Progress Platformları” ve Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu için, projelerin yapım şirketlerinin adına yapımcıları başvurabilecek. “Yapımcısını Arayan Projeler Platformu” için ise, senaryonun yazarı başvuru hakkına sahip olacak. ; Türkiye’den, süresi en az 60 dakika olan senaryo yazım aşamasındaki kurmaca, belgesel ve animasyon uzun metraj film projeleri başvurabilecek. Bu başvuran projelerin yapımcılar ile işbirliği yapması sağlanacak. Kısa Filmler için yapılacak olan yenilikler ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. 

    “Kurmaca Pitching Platformu” “ Belgesel Pitching Platformu” ve “Yapımcısını Arayan Projeler Platformu” için 7 Ağustos’ta başlayan başvurular 5 Eylül’e kadar kabul edilecek. “Work in Progress Platformu” ve “Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu” için başvurular ise, 11 Eylül tarihine kadar www.antalyaff.com web adresinde bulunan Antalya Film Forum üzerinden yapılacak.

    Avrupa’daki en önemli endüstri etkinliklerinden biri haline gelen ve geçtigimiz 3 yıl içerisinde dünya prömiyerlerini saygın festivallerde yapan pek çok projeye destek olan Forum, bu yıl 22-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Kurmaca Pitching Platformu, Belgesel Pitching Platformu, Senaryo Geliştirme ve Work in Progress’e seçilen projeler ve jüri üyeleri ise, 19 Eylül 2017 tarihinde açıklanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top